Σύνοδος κορυφής: Οδεύουμε προς ιστορικό φιάσκο...

Για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται ένα μαντρί το οποίο υπάρχει ώστε οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους να αρμέγουν όλους τους υπόλοιπους για το δικό τους όφελος. Καμία αλληλεγγύη, καμία μέριμνα για το μέλλον, καμιά απόφαση για κοινή άμυνα, η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και
Κύπρο, ακόμα και την Γαλλία, αλλά η Ευρώπη κωφεύει.
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό φιάσκο, καθώς και τα δύο αιτήματα της φαίνεται να πηγαίνουν στις καλένδες. Όσον αφορά το θέμα με την Τουρκία, υπάρχει η πληροφορία πως δεν θα παρθεί σήμερα καμιά απόφαση και θα περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Την ώρα που οι τούρκοι έχουν προαναγγείλει εισβολή στην ελληνική, άρα και ευρωπαϊκή ΑΟΖ, τις ερχόμενες εβδομάδες!
Για το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης, τα νέα είναι εξίσου απογοητευτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα που αποτελείται από την Αυστρία, την Σουηδία, την Ολλανδία και την Δανία, θέτει ένα εξωφρενικό όρο προκειμένου το ταμείο να προχωρήσει. Θέλουν κάθε δαπάνη, να εγκρίνεται ομόφωνα! Κοινώς, τορπιλίζουν την όποια ενέργεια για ενίσχυση των χωρών. Αυτές τις αθλιότητες όμως θα πληρώνουν οι πολίτες της Ευρώπης για δεκαετίες. Και η Ελλάδα, πιθανόν να πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα.

olympia.gr