Ω, τι όμορφος κόσμος, μπαμπά...

Ω, τι όμορφος κόσμος, μπαμπά…Τα καταφέραμε πάλι μια χαρά…
Να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας…
Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Έλληνα.
Αποδεικνύεται –και επιβεβαιώνεται στην πράξη– ότι είναι στο DNA μας.

Στη ράτσα μας…
Στόχος, πάντα, η καρέκλα…
Να την πάρει ο ένας από τον άλλον, από αυτόν που την κατέχει, με την ψήφο βέβαια του λαού, αφού έχει κάνει μπάχαλο τη χώρα… Με κατηγορίες που, ως συνήθως, είναι θολές, φτιάχνουν όμως το κλίμα που θέλει ο αντίπαλος. Για να πάρει το Μαξίμου… Την εξουσία. Δεν ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες… Τις ζήσαμε και το «μαύρο ’89». Στόχος τότε ο Ανδρέας, με… πολιορκητικό κριό τον Κοσκωτά. Απέναντι, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού. Στήθηκαν παραπομπές του Ανδρέα, του Κουτσόγιωργα κ.λπ., με την ψήφο τότε του Φλωράκη (το γιατί θα βγει κάποτε στη φόρα, για να μάθει ο δύσμοιρος ελληνικός λαός τα παιχνίδια που παίχθηκαν για να τελειώσουν τον Ανδρέα, κάτι που δεν κατάφεραν), και έτσι επανήλθε η Δεξιά στην εξουσία.

Τώρα η Ιστορία επαναλαμβάνεται…
Τα πρόσωπα μόνο αλλάζουν…
Τα σύννεφα, πολλά… Η καρέκλα στο Μαξίμου αρχίζει να τρίζει…

Σύννεφα και στην απέναντι πλευρά, στην Κουμουνδούρου. Κυρίως εσωκομματικά, με τους απέναντι να… λιγουρεύονται την καρέκλα του Αλέξη… Σε πρώτη φάση θέλουν την αποδυνάμωσή του… Και μετά την ανατροπή του…
Και ενώ τα φώτα είναι στραμμένα στις δυσκολίες και στα αδιέξοδα τα οικονομικά, στα προβλήματα επιβίωσης, που μέρα με την ημέρα πολλαπλασιάζονται, με τον Ερντογάν να καλλιεργεί κλίμα πολεμικής επιχείρησης ζητώντας νησιά και θάλασσες και με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών μας να στέλνει μήνυμα στον Σουλτάνο ότι «δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα σας κάψουμε», ξαφνικά σκάει η «βόμβα Μιωνή», που εμπλέκει το Νο2 του Τσίπρα, τον «αντ’ αυτού» του. Με τις καταγγελίες να αφορούν παζάρια, «δουλειές του μαγαζιού», «πάρε – δώσε» με τον Παπαγγελόπουλο αλλά και αιχμές που ακουμπάνε το στενό περιβάλλον τού τότε πρωθυπουργού. Και αρχίζουν τα τύμπανα.
Αρχίζει ο χορός, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το ’89. Ήδη αρχίζουν να… χτίζονται «Ειδικά Δικαστήρια».

Κερδισμένος ο Μητσοτάκης από τις αποκαλύψεις του Μιωνή για το αλισβερίσι με τον Νίκο Παππά, που εκθέτει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και πλέον η ατζέντα της καθημερινότητας καθορίζεται από τα «πάρε – δώσε» του Παππά με τον Μιωνή.
Η απορία είναι ποιος ο λόγος που ξαφνικά άρχισε να «λαλεί» ο Μιωνή, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στη λίστα Φαλτσιανί, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε λίστα Λαγκάρντ. Και τι άλλο θα σκάσει στη συνέχεια…

Προς το παρόν, μένουμε στον τίτλο μας…
Τι δουλειά έχουν οι πολίτες, ο λαός, σε αυτόν τον κόσμο, η κορόνα του οποίου είναι το «πάρε – δώσε»…

Σαπίσαμε…
Τόσο γρήγορα…


ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

paron.gr