Καλά, πάλι οι Γερμανοί;



Γιατί βρίσκεται ακόμη στη χώρα ΜΚΟ που παίζει το βρόμικο παιχνίδι της Άγκυρας; Συνεχίζουν να εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί το παιχνίδι εποικισμού της χώρας μας, από το οποίο άλλωστε «ζουν».



Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «δημοκρατία» η γερμανική ΜΚΟ «Mare Liberum» (Ελεύθερη Θάλασσα) τις τελευταίες μέρες δίνει αγώνα κατασυκοφάντησης του ελληνικού Λιμενικού και της Ελλάδας, αναπαράγοντας τους ισχυρισμούς της τουρκικής ακτοφυλακής, ισχυριζόμενη πως επιβιβάζει παράνομους μετανάστες σε «σχεδίες», οι οποίες αφήνονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Πρόκειται για την ίδια ΜΚΟ της οποίας το καράβι, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς των μελών της, είχε προσπαθήσει να ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και είχε εμποδιστεί από τους κατοίκους, οι οποίοι γνώριζαν τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης ΜΚΟ. Τότε μάλιστα το ελληνικό Λιμενικό είχε βοηθήσει το συγκεκριμένο πλοίο να αγκυροβολήσει σε προστατευόμενο χώρο στο λιμάνι.
Καταγγελίες
Γιατί άραγε επιτρέπεται ακόμη σε αυτού του είδους τις οργανώσεις που παίζουν τέτοια παιχνίδια να λειτουργούν στη χώρα μας;
Την απάντηση ίσως δίνει το ζήτημα που είχε προκύψει τότε, με κατοίκους της Λέσβου να καταγγέλλουν παρέμβαση του Γερμανού πρέσβη, ο οποίος φέρεται ότι είχε «επικοινωνήσει» με τις Αρχές της Μυτιλήνης για να διευκολυνθεί η δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ.
Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί για τις δράσεις της, χρησιμοποιεί το καράβι της με κλειστό το σύστημα GPS που επιτρέπει τον εντοπισμό των κινήσεών της, κάνοντας κάποιους να μιλούν για «πέρα δώθε» στην Τουρκία που ως σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση διακινητών λαθρομεταναστών.

olympia.gr