Εκρέμ Ιμάμογλου: Συμμετείχε στην «φιέστα» του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά...

Για όποιον περίμενε πως υπήρχε ποιοτικά πολιτική διαφορά μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και πιθανών διαδόχων του, όπως ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτεί, αφού ο Εκρέμ Ιμάμογλου συμμετείχε κανονικά στην χθεσινή «φιέστα» στην Κωνσταντινούπολη.
Ο επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης που διοργάνωσε η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος του εορτασμού της 567ης επετείου κατάκτησης της Πόλης, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sozcu.
Ο Ιμάμογλου μετά την τελετή έκανε δηλώσεις: «Τιμάμε τον προφήτη μας Μωάμεθ, τον διοικητή που κατέκτησε μια τέτοια πόλη, αισθανόμαστε τιμή που είμαστε τα παιδιά αυτού του προγόνου».

Η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης διοργάνωσε τελετή  μνήμης στον Τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, που βρίσκεται στον κήπο του Τζαμιού Φατίχ, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Εορτασμού της  567ης Επετείου της  κατάκτησης  της Κωνσταντινούπολης».
Στην τελετή παρευρέθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Ερσόι, Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γιρικλάγια και Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (ΙΜΜ) Εκρέμ Ιμάμογλου.
Κατά τη διάρκεια της εορταστικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, ο Μουφτής της Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Εμίν Μασάλι διάβασε το Κοράνι.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους Έλληνες, πως τα συμφέροντα της Τουρκίας είναι συγκεκριμένα και σε πολλές περιπτώσεις, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά της Ελλάδας.
Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει όποιος και να βρίσκεται στην ηγεσία της Τουρκίας.

Άλλωστε μη ξεχνάμε πως κάποτε, κάποιοι στην Ελλάδα έβλεπαν τον Ερντογάν ως τον άνθρωπο που θα «εξομαλύνει» τις σχέσεις και θα βάλει την Τουρκία στον «Ευρωπαϊκό δρόμο». 

pronews.gr