Κορωνοϊός και πολιτικά παράδοξα...


Γράφει ο Κλεισθένης.
Παρατηρώντας τις τελευταίες εξελίξεις μπορούμε να βρούμε μερικά πολιτικά παράδοξα που συμβαίνουν ή θα συμβούν στο μέλλον.
 

Παράδοξο 1ο: Κυβέρνηση που παίρνει τόσο σκληρά μέτρα (εγκλεισμός στα σπίτια και απαγόρευση κυκλοφορίας) αντί να
υφίσταται μείωση της αποδοχής της από τους πολίτες την αυξάνει. Κορωνοϊός γαρ.
 

Παράδοξο 2ο: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν και όποτε γίνουν εκλογές, η ΝΔ αντί να μειώσει το εκλογικό της ποσοστό να το αυξήσει.
Αν συμβεί αυτό θά 'ναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Φυσικά κυβερνήσεις προκήρυξαν εκλογές και τις κέρδισαν αλλά με μείωση των εκλογικών τους αποδόσεων.
 

Μία χρονική προβολή στο εγγύς μέλλον έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Έχω ξαναγράψει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο. 


Φυσικά δεν έχω καμία πληροφόρηση, απλά χρησιμοποιώ την λογική και την καλύτερη παρατήρηση των πεπραγμένων και των γεγονότων.
 

Θα γίνουν γιατί συμφέρουν τη ΝΔ που απολαμβάνει, προς το παρόν, μεγάλης αποδοχής.
Μην ξεχνάμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα διαχειριστεί πληθώρα χρήματος που θα εισρεύσει απ' την Ε.Ε, όσο κι αν αντιδρούν οι χώρες του Βορά.
Επιπλέον θα γίνουν γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού και την οικονομική καθίζηση. Εκλέχτηκε με άλλο πρόγραμμα, να μειώσει φόρους και να προσπαθήσει να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.
 

Αν επαληθευτώ, δεν διεκδικώ το αλάθητο, όπως είναι γνωστό οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.
Φαντάζει αδύνατο η ΝΔ να κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία, αν και στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ.
Υποθέτω ότι με την απλή αναλογική θα έχουμε ξανά στο κοινοβούλιο τα σημερινά κόμματα και ίσως και κάποια άλλα.
 

Ο Μητσοτάκης θα εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή γι' αυτόν συγκυρία αλλά δεν θα τολμήσει να ξαναπάμε σε νέα εκλογική αναμέτρηση μέσα στην κρίση του κορωνοϊού και την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα.
Θα επιδιώξει τον σχηματισμό δικομματικής ή πολυκομματικής κυβέρνησης. Ανυπομονώ να δω "ξινισμένα" τα μούτρα της Βούλτεψη η οποία κατακεραύνωνε τις συμμαχικές κυβερνήσεις. Φυσικά όπως και στο παρελθόν σαν "συνετή" πολιτικός θα αποδεχτεί το μοιραίο και αναγκαίο, για το καλό της πατρίδας βεβαίως βεβαίως.
 

Πρώτο κόμμα που θα συνδράμει πιθανά είναι το ΚΙΝΑΛ. Το έχει ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν.
Τι θα γίνει αν το σύνολο των εδρών ΝΔ-ΚΙΝΑΛ δεν φτάνουν τον αριθμό 151;
Θα αναζητηθεί και έτερος εταίρος.
 

Κατά την γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρνηθεί. Το ΚΚΕ αποκλείεται, απομένουν το Μέρα25 και ο Βελόπουλος.
 

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσει το Μέρα25, πρόκειται για ένωση πολιτών που πλαισιώνουν τον Βαρουφάκη. Χωρίς κοινή οικονομικοπολιτική πλατφόρμα.
 

Όσον αφορά τον Βελόπουλο. Πρόκειται πάλι για ένα προσωποπαγές κόμμα. Μετά τον Βελόπουλο το χάος. Η γνώμη μου γι' αυτό το συνονθύλευμα είναι ότι υποκαθιστά την εκτός βουλής χρυσή αυγή.
Είναι η "καλή" χρυσή αυγή που είχε αναφέρει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου παλιότερα. Δηλαδή ακροδεξιά και φασιστική ρητορεία χωρίς βιαιότητες κι έκτροπα.
Ο Βελόπουλος καθημερινά βρίζει τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Θα δούμε τον Βελόπουλο να συμπράττει με τον Μητσοτάκη;
Στην Ελλάδα όλα γίνονται.
 

Το "έργο" το' χουμε ξαναδεί με τον Άδωνη. Έβριζε τη ΝΔ και τελικά πήγε στη ΝΔ έγινε υπουργός και αντιπρόεδρος στην κυβέρνησή της.
Στην Ελλάδα όλα γίνονται.
 

Πολύ πίσω χρονικά είχαμε απολαύσει τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπανδρέου να προσφωνούνται φιλοφρονητικά Ανδρέα μου ο ένας, Κώστα μου ο έτερος.
Εεεε, είπαμε στην Ελλάδα όλα γίνονται.
 

Ας έχουμε υγεία και θα δούμε αυτά και ίσως πολλά περισσότερα. Εεε, συνομήλικοι, μένουμε σπίτι.-