Όπως έχουν γράψει κάποιοι επιστήμονες «τα φύλλα του καπνού ψιλοκομμένα, όπως του τσιγάρου, χρησιμοποιούνταν ως αιμοστατικό και αντισηπτικό σε περιπτώσεις τραυμάτων». Όπως πάλι έγραφαν και παλαιότερα στα ιατρικά βιβλία για τον καπνό του τσιγάρου ότι «προφυλάττει από Αέρα μολυσμένον και ακάθαρτον». Τι έγινε τώρα; Έχασε ο καπνός κάποιες ιδιότητές του ή μας κρύβουν κάτι;
Ας αναρωτηθούμε και κάτι άλλο. Μήπως η νικοτίνη, ως αντισηπτική ουσία που είναι, καθιστά πιο ανθεκτικούς στον κορωνοϊό, και σε κάθε ιό, τους καπνιστές; Πώς να εξηγήσει κανείς αλλιώς και το γεγονός ότι σε διαρροή ραδιενέργειας πριν χρόνια στις ΗΠΑ αυτοί που δεν ησθένησαν, ήταν οι καπνιστές;
Μας λένε ότι ο κορωνοιός μένει στον αέρα 3 ώρες. Με τον καπνό δεν μένει σχεδόν στιγμή, επειδή ο καπνός παρασύρει τον ιό στα ύψη, οπότε κάποια στιγμή θα εξολοθρευθεί. Παλαιότερα υπήρχαν αντισηπτικές ουσίες που εκαίγοντο σε κλειστούς χώρους για να τους απολυμάνουν διότι ο δημιουργούμενος καπνός ήταν αντιβακτηριακός.
Ο καπνός από το τσιγάρο σε κλειστούς χώρος κάπου δεν τους βολεύει και αυτό είναι φανερό, αλλά κάποιος που καπνίζει στο σπίτι του, μήπως το απολυμαίνει παράλληλα από τον ιό, άσχετα από τις υπόλοιπες παρενέργειες της ύπαρξης του καπνού στον χώρο. Μήπως θα έπρεπε οι ιατροί να προσθέτουν και αυτό το στατιστικό στοιχείο, αν δηλαδή κάποιος ασθενής με το κορωνοϊό είναι καπνιστής ή όχι, και να βγάλουν και από κει συμπεράσματα εμπλουτίζοντας τα στατιστικά στοιχεία;
Πάντως για το αν ο καπνός αποτελεί εμπόδιο στην μετάδοση του ιού, φαίνεται από την στρατηγική που ακολούθησαν, τα μέσα που χρησιμοποίησαν και την παράφρονο μανία, με τα οποία επέβαλαν την απαγόρευση του καπνίσματος.
Dimitris Antonopoulos
Πηγή: