Αν σήμερα είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (σατυρικό)...

#youLEFTnothing: Γλεντάνε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο twitter ...Σχολιάζει ο Κλεισθένης.
Ναι το κείμενο είναι σατυρικό αλλά δεν διαφέρει και πολύ απ' την αλήθεια.
Ας αναρωτηθούμε πως θα ήταν η κατάσταση αν στην κυβέρνηση ήταν το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Θα βλέπαμε τον Πάνο με στρατιωτική στολή, βεβαίως βεβαίως, πάνω σε ένα τεθωρακισμένο του στρατού να "σουλατσάρει" στον Έβρο.

Σε κάποιο σημείο θα τον περίμενε ένας συρφετός από δημοσιοκαφροπαπαγαλάκια για να κάνει δηλώσεις.
Αγέρωχος ο Πάνος θα εξεστόμιζε με πομπώδες ύφος τα συνηθισμένα του "εθνικιστικά".

Εδώ, θάλεγε ο Πάνος, φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αντιστεκόμαστε στην εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

(σ.σ) Αλήθεια μας λένε για εισβολή. Μάλλον θα εισβάλουν μετανάστες και πρόσφυγες οπλισμένοι σαν αστακοί. Με βαρέα όπλα, την φτώχεια, την μιζέρια, την απελπισία και τον ξεριζωμό.
Μάλλον, με ιαχές Αλλάχου Άκμπαρ, θα εισβάλουν τα μουσουλμανικά στίφη για να αλώσουν την Ε.Ε. Να κουρσέψουν τα πλούτη της και να τα στείλουν στις πατρίδες τους. Να αρπάξουν τις γυναίκες και να τις στείλουν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής. Ρε! δεν "γαμιόμαστε" λέω εγώ.

Από την άλλη ο Τσίπρας θα δήλωνε στα "βοθροκάναλα" (Πολάκης έφα) ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα της Ε.Ε η οποία δεν δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες που της αναλογούν.
Λόγια, λόγια, λόγια.

Όσον αφορά τώρα την επιδημία του κορωνοϊού.
Θα έπαιρναν περίπου τα ίδια μέτρα που παίρνει και ο Μητσοτάκης. Όσοι αμφιβάλουν τους προτρέπω να θυμηθούν τι έκαναν στην τετραετή και πλέον θητεία τους.

Ο Αλέξης θα ήταν υπέρ του κορωνο-ομόλογου πλην όμως κι αυτός δεν θα έβαζε βέτο στην σύνοδο κορυφής όπως και ο Μητσοτάκης. Θα ακολουθούσε τον Γάλλο Μακρόν, αυτή την "νυφίτσα" που μέχρι πρότινος ξαχαρβάλωνε το σύστημα υγείας της Γαλλίας. Που θάρρτος για "νταϊλίκια" απέναντι στην Μέρκελ.

Ο Σπίρτζης θα ψήφιζε τα μέτρα με πόνο ψυχής και με δάκρυα στα μάτια.

Ο Τσακαλώτος θα δήλωνε αριστερός, βεβαίως βεβαίως, και θα συνέχιζε την, κατά παραδοχή του, κυβερνητική πολιτική καταστροφής της μεσαίας τάξης.

Ο Κατρούγκαλος θα δήλωνε κομμουνιστής, βεβαίως βεβαίως, και θα έφερνε νομοσχέδια εκτρώματα κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Τόχει ξανακάνει και ξέρει πως γίνεται.

Από όσα γράφω γίνεται σαφές ότι δεν τρέφω καμία εκτίμηση για το πολιτικό προσωπικό. Γιατί να τρέφω άλλωστε; 

Τώρα όμως οφείλουμε να κάνουμε κριτική στην έτερο Καππαδόκη, Αυτόν που είναι πρωθυπουργός σήμερα ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. 

Ας έχουμε τουλάχιστον υγεία, εμείς δε οι ηλικιωμένοι, μένουμε σπίτι μέχρι να περάσει η λαίλαπα του κορωνοϊού.