Ο διαχρονικός «στρατηγός άνεμος» των «κρίσεων»...


Φαίνεται πως ο άνεμος για την εκάστοτε κυβέρνηση είναι μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για τα κατά καιρούς αδικαιολόγητα. Λόγια του αέρα και κλανιές στον άνεμο και όποιος τα πιστέψει ή όποιος τα… μυριστεί!
Ποιος δεν θυμάται τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα στις φωτιές του 2007; «Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας[…]» είχε πει ο ποιητής Πολύδωρας εκείνο το καλοκαίρι.
Ο στρατηγός άνεμος πριν από αυτή την δήλωση του Πολύδωρα, είχε πάρει την σημαία στα Ίμια σύμφωνα με τον Πάγκαλο. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, όταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης ρώτησε τον τότε υπουργό εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο τί θα πουν στον ελληνικό λαό σχετικά με την υποστολή της σημαίας απʼ τα Ίμια, ο Πάγκαλος απάντησε: «Θα πείτε ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας!»
Ο στρατηγός άνεμος σύμφωνα με τα ΜΜΕ και την παρούσα κυβέρνηση έκανε την δουλειά του και αυτές τις ημέρες, αφού έσπρωξε το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Oruç Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σαν ένα χάρτινο καραβάκι από αυτά που φτιάχναμε μικροί.
Τρία διαφορετικά κρίσιμα περιστατικά και εξηγήθηκαν ή προσπάθησαν να αποδοθούν με βάση τον αέρα. Ο αέρας ο κοπανιστός, λοιπόν, δίνει γραμμή στις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε όχι σε όλους μας, αλλοιώς μας πήρε και μας σήκωσε…
Ελευθερόκοκκος
Πηγή: