Θριάσιο: 'Αγριος καυγάς στην Ψυχιατρική Κλινική, όταν γιατρός ζήτησε από αστυνομικούς να μην οπλοφορούν...

ΘριάσιοΣοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου νοσοκομείου, όταν -σύμφωνα με καταγγελία - η εφημερεύουσα γιατρός και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, ζήτησε από αστυνομικούς που συνόδευαν κρατούμενο ασθενή να μην οπλοφορούν εντός του νοσοκομείου.

Η εφημερεύουσα γιατρός κα. Αφροδίτη Ρέτζιου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ζήτησε από από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορούν μέσα στο ψυχιατρικό τμήμα εντός του νοσοκομείου "Θριάσιο" καθώς, όπως υποστηρίζει η ίδια, εκείνη τη στιγμή στον ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη 30 ασθενείς.
Σύμφωνα με την καταγγελία, με τον φόβο του προσφατου περιστατικού που συνέβη πριν από μερικούς μήνες με τον ασθενή που άρπαξε το όπλο αστυνομικού και αυτοκτόνησε, η γιατρός ζήτησε από τους φρουρούς να μην οπλοφορούν εντός του νοσοκομείου και επικαλέστηκε την ιατρική δεοντολογία.
Ο ένας φρουρός αρνήθηκε και κάλεσε ενισχύσεις. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, κατέφτασαν στο νοσοκομείο ακόμη 5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ζήτησαν από τη γιατρό να τους ακολουθήσει, ώστε να περάσει αυτόφορο.
Τελικά, παρενέβη ο διοικητής του νοσοκομείου και η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο. Αναμένονται αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Πηγή: