Λίγες σκέψεις για την "κλιματική" αλλαγή...

Αποτέλεσμα εικόνας για κλιματικη αλλαγη
Σχολιάζει ο Κλεισθένης.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τα καταστροφικά αποτελέσματα της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας στην γή.
Πιθανό να έχουν δίκιο αν και μερικοί υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης μας πέρασε και παλιότερα καταστάσεις υπερθέρμανσης καθώς και παγετώνες.
Οι επιστήμονες επιμένουν ότι υπεύθυνος για την κλιματική αλλαγή είναι ο άνθρωπος.

Ας το θεωρήσουμε αυτό ως σωστό.
Έχει πρόσφορη λύση η ανθρωπότητα να μειώσει την επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην φύση;
Μία απλή λύση θα ήταν η αντικατάσταση των καυσίμων. Μπορούμε σήμερα, χάρις στην τεχνολογία, να παράξουμε υδρογόνο που θα χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο. Μην ξεχνάμε ότι η καύση υδρογόνου παράγει νερό δλδ μηδενικούς ρύπους. Το υδρογόνο είναι ένα από τα χημικά στοιχεία που υπάρχουν σε αφθονία στην φύση. Μπορούμε κάλλιστα να το παράξουμε από την υδρόλυση του θαλασσινού νερού. Φυσικά επενδύσεις σε όλες τις ανανεούμενες πηγές ενέργειας, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κτλ.
Μία άλλη υποβοηθητική λύση είναι η επέκταση των ήδη υπαρχόντων δασών. Αναδάσωση παντού. Εκτός όμως από την μαζική φύτευση δένδρων από τους φορείς της κοινωνίας, μπορούμε και κατά μόνας να φυτέψουμε σε οικόπεδα, σε μπαλκόνια,  σε χωράφια και όπου τέλος πάντων υπάρχει κενός χώρος. Ούτε ένα μέτρο γης χέρσο.
Αν η ανθρωπότητα προσανατολιστεί σε αυτές τις απλές λύσεις ίσως αποδειχθεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι μία φυσική εναλλαγή του κλίματος της γης με περιοδικότητα.
Εμείς ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια και όφελος θάχουμε.-