Μέσα σε 3 χρόνια 4.500 γυναίκες αγρότες στην Ινδία έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση μήτρας ώστε να δουλεύουν αδιάκοπα...



Στην ινδική πόλη Bid, της πολιτείας του Maharashtra, σύμφωνα με άρθρο της τοπικής εφημερίδας First Post, αναφέρεται ότι περίπου 4500 γυναίκες αγρότες που δουλεύουν σε φυτείες με ζαχαροκάλαμα, μέσα σε τρία χρόνια αναγκάστηκαν από τους εργοδότες τους να υποβληθούν σε υστερεκτομή, ώστε να μπορέσουν να δουλεύουν χωρίς να χρειάζεται να λείψουν απὸ την εργασία.

Ενώ σε ολόκληρη την Ινδία ο μέσος όρος των γυναικών που έχουν αφαιρέσει την μήτρα τους κυμαίνεται στο 3,2% στις περιοχές του ζαχαροκάλαμου, το ποσοστό μέσα σε τρία χρόνια είναι 36% και από την αρχή του 2019 είναι 21% στις εργαζόμενες στα χωράφια. Οι δύο έρευνες πεδίου διεξήχθησαν από την περιφερειακή κυβέρνηση.
Στην περιοχή φαίνεται πως ανθίζει αυτό το νέο είδος «βιομηχανίας» υστερεκτομών αφού το 85% των υστερεκτομών  γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές. Υπάρχουν περίπου δέκα ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή, εκ των οποίων καμμία δεν διαθέτει γυναικολόγο!
Οι γιατροί για να πείσουν τις γυναίκες ώστε να προχωρήσουν στις επεμβάσεις, χρησιμοποιούν τον κίνδυνο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ώστε να πιέσουν τις γυναίκες να αποδεχθούν το χειρουργείο. Το κόστος του χειρουργείο εννοείται ότι το επωμίζονται οι ίδιες οι γυναίκες και οι οικογένειές τους.
Τα θύματα της καταχρηστικής υστερεκτομής ανέφεραν ότι κατέβαλαν στις κλινικές μεταξύ 20.000 και 40.000 ρουπίες, δηλαδή μεταξύ 250 και 500 ευρώ. Το ποσό είναι υπέρογκο εάν σκεφτούμε ότι οι εργαζόμενες πληρώνονται από 30.000 έως 35.000 ρουπίες, δηλαδή από 380 έως 450 ευρώ, για όλη την περίοδο συγκομιδής.

Πηγή: