Τρέμουν και ξορκίζουν την αποχή...

Σχολιάζει ο Κλεισθένης.
Μήπως ζούμε στην εποχή της αποχής; Λέω μήπως;
Πολιτικάντηδες και ΜΜΕ κάνουν εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού για να πείσουν τους πολίτες να συμμετέχουν στο εκλογικό πανηγύρι.
Οι εκλογικοί αναλυτές μας λένε ότι η αποχή ευνοεί το πρώτο κόμμα.

Τότε γιατί η Ν.Δ κόπτεται για την αποχή;
Φοβάται μας λέει ότι θα χάσει την αυτοδυναμία. Λες και αν έχει αυτοδυναμία θα εφαρμόσει κάποιο δικό της σχέδιο. Κουραφέξαλα, θα εφαρμόσει ότι επιτάσσει το ευρωιερατείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να τον υπερψηφίσουν. Πρωτιά φυσικά δεν πρόκειται να πάρει. "ο κύβος ερρίφθη".
Θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Αναρωτιέμαι τι θα λέει; Θα αντιστρατεύεται τις πολιτικές που θα υπαγορεύουν οι τοκογλύφοι δανειστές; Δλδ θα καταδικάζει τις πολιτικές που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε με ευλάβεια; Μην τρελαθούμε κιόλας.
Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) θέλει τρομάρα του να αποτελέσει τον τρίτο πόλο που θα φέρει σταθερότητα."Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε";
Το ΚΚΕ θέλει να γίνει ισχυρό για να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είδαμε την προάσπιση το καιρό των μνημονίων όταν επικράτησε η εργασιακή ζούγκλα. Περιμένει πρώτα να αλλάξει το οικονομικοπολιτικό σύστημα δλδ όταν το ανθρώπινο είδος για να μην καταστραφεί όταν "πεθάνει" ο ήλιος, θα μεταναστεύσει σε άλλον πλανήτη.
Τα υπόλοιπα κομματίδια-καπετανάτα θέλουν λένε να μπουν στην βουλή για να αποτελέσουν ανάχωμα στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης. "Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι".
Προσωπικά πιστεύω ότι άλλος είναι ο φόβος των πολιτικάντηδων. Τρέμουν τα υψηλά ποσοστά αποχής και μάλιστα της ενσυνείδητης αποχής γιατί θα απονομιμοποιηθεί η εκλογή τους.
Ένα π.χ ποσοστό αποχής γύρω στο 60% θα κλονίσει το εξουσιαστικό σύστημα. 'Όσο κι αν μας παρουσιάσουν τα μεγάλα ποσοστά που πήραν στις εκλογές, η απονιμιμοποίηση θα είναι γεγονός.
Τα "μεγάλα" ποσοστά θα αντιστοιχούν στο 40% του εκλογικού σώματος.
Όσο κι αν προπαγανδίσουν την υποτιθέμενη "επιτυχία" τους στις εκλογές, κατά βάθος θα τρέμουν πριν πάρουν κάποια απόφαση, πριν προβούν σε κάποια πολιτική πράξη.
Αυτός είναι ο κυριότερος φόβος τους. Τρέμουν μήπως η αποχή ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 50%. Όλα τα άλλα που λένε είναι βλακείες. Γνωρίζουν ότι με ποσοστό αποχής γύρω στο 60% περίπου το 50% θα είναι ενσυνείδητη αποχή. Γιαυτό αλλάζουν "σώβρακα" κάθε λίγο.
"Κοντός ψαλμός αλληλούια". 6 και μία μείνανε.
Προσωπικά την ερχόμενη Κυριακή το πρωί θα πίνω το καφεδάκι μου στον καφενέ και μετά βουρ για μπάνιο. Την κατηγορία ότι με αυτήν την πολιτική μου απόφαση θα ενισχύσω το πρώτο κόμμα δλδ τη Ν.Δ, την απορρίπτω ως ανεδαφική.
Από 'μένα νομιμοποίηση μην περιμένουν. Από 'σας;