Άκαρπη η συνάντηση αγροτών με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης...


ΑγρότεςΤην έξοδο των τρακτέρ σε σημεία της Θεσσαλίας την ερχόμενη Δευτέρα προανήγγειλαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, στέλνοντας το μήνυμα της έναρξης των κινητοποιήσεων του κλάδου και καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα.

 
Η συνάντηση, που έγινε κατόπιν απόφασης σε σύσκεψη της Επιτροπής την περασμένη Κυριακή στη Νίκαια, απέβη άκαρπη με τους αγρότες να καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.
Οι αγρότες έθεσαν τα «δίκαια και ρεαλιστικά» αιτήματά τους, όπως τα χαρακτήρισαν, αλλά από την πλευρά του ο υπουργός αναφερόμενος σε αυτά είπε πως κάποια έχουν ήδη επιλυθεί, κάποια βαίνουν προς επίλυση και κάποια άλλα είναι «υπερβολικά» με δεδομένες τις συνθήκες και την κατάσταση της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, οι οικονομικές συνθήκες επιτρέπουν την επίλυση προβλημάτων πολλών κλάδων εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και των αγρότες, ενώ πολλά προβλήματα πρόκειται να επιλυθούν προσεχώς, οπότε θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης με στόχο του μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και πιο συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο κίνησης, αγροτικά εφόδια και την ενέργεια.
Το αρχικό πλάνο των κινητοποιήσεων προβλέπει έξοδο των τρακτέρ σε Πλατύκαμπο, Φάρσαλα και Καρδίτσα, ενώ περαιτέρω κινητοποιήσεις από επί μέρους επιτροπές και ομοσπονδίες των αγροτών θα καθοριστούν σε κατά τόπους συσκέψεις και συνελεύσεις. Ανάμεσα σε άλλους οι αγρότες Στερεάς Ελλάδας θα συνεδριάσουν την Δευτέρα.
Ακολουθεί το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. 

Πηγή: