Για τα κίτρινα γιλέκα...

Σχετική εικόναΣχολιάζει ο Κλεισθένης.
Μειωμένη η συμμετοχή των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία. Πολύ μικρότερη στις άλλες χώρες.
Μάλλον το κίνημα υποχωρεί. Προφανώς τάραξε τα νερά και υποχρέωσε τον Μακρόν να παραχωρήσει κάποια "δωράκια". Πέραν τούτου ουδέν.

 
Το πρόβλημά μου όμως είναι οι δημοσιογράφοι. "Έγκριτοι" κατά τα άλλα έγραψαν. "Επιστρέφει ο Μάης του '68". Ημέρες του 1789 έγραψαν κάποιοι άλλοι. "Επανάσταση" κάποιος τρίτος.
Έλεος, περιμένουμε απ' τους δημοσιογράφους-σχολιαστές περισσότερη σύνεση και εγκράτεια. 
Όλα στον βωμό της τηλεθέασης; των κλικ στο διαδίκτυο;

Προσωπικά δεν περίμενα και περισσότερα από ένα κίνημα ανοργάνωτο όπως των κίτρινων γιλέκων. Θυμάμαι τις 'μέρες των αγανακτισμένων. Τι προσέφεραν στο πολιτικό πεδίο; Την άνοδο του ναζιστικού μορφώματος Χ.Α, την είσοδο στην βουλή του Καμμένου και την κατάκτηση της κυβέρνησης απ' την πρώτη φορά "αριστερά". Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την σημερινή του μορφή δεν είναι αριστερά, Ποτέ δεν ήταν αριστερά, μεταΠΑΣΟΚ ίσως.

Εν κατακλείδι, κίνημα χωρίς οργάνωση, ηγετική ομάδα και συγκεκριμένους στόχους δεν μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά πράγματα. Δεν υποστηρίζω ότι έπρεπε τα κίτρινα γιλέκα να καθοδηγούνται από τα Γαλλικά κόμματα. Είναι όμως ικανή και αναγκαία συνθήκη η ύπαρξη ηγετικής ομάδας, οργάνωσης, εκ των προτέρων συμφωνημένες τακτικές και στρατηγική.
Την επόμενη ίσως κάτι καλύτερο θα προσφέρουν τα κινήματα. 
Αναμένουμε.