Ο ΟΗΕ καταδικάζει το ναζισμό, στο Κιέβο διδάσκεται στα σχολεία!


Μέλη από το Τάγμα ΑζόφΕνδεικτικό των επικίνδυνων τάσεων ηρωοποίησης του νεοναζισμού στη σύγχρονη εποχή είναι και η επίμονη άρνηση των ΗΠΑ, και της Ουκρανίας να ψηφίσουν την απόφαση καταδίκης του στο Διεθνή Οργανισμό.

 
Σαράντα πέντε χρόνια από την επέτειο της κορύφωσης του αντιφασιστικού αγώνα στο Πολυτεχνείο. Μέρες γεμάτες συμβολισμό, ιδιαίτερα για τη γενιά που τις έζησε και μπολιάστηκε από το πνεύμα του.
Απλά συνέπεσε ώστε χρονικά κοντά με την επέτειο του Πολυτεχνείου να γίνει η Σύνοδος της Επιτροπής ανθρωπιστικών θεμάτων της Γ.Σ. του ΟΗΕ η οποία για άλλη μια φορά ψήφισε σχέδιο απόφασης ενάντια στην ηρωοποίηση του ναζισμού. Ένα θέμα που έχει καθαρά ανθρωπιστικό, παιδαγωγικό χαρακτήρα, μια απόφαση που δεν είναι υποχρεωτική προς εφαρμογή. Και όμως δείχνει τάσεις… Εκατόν τριάντα χώρες ψήφισαν υπέρ αυτής της απόφασης, πενήντα μία κράτησε στάση αποχής(κυρίως οι χώρες της Ε.Ε.) και μόλις δυο ψήφισαν κατά!!! Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία!!!
Ψηφίσματα ενάντια στην ηρωοποίηση του ναζισμού γίνονται στον ΟΗΕ κάθε χρόνο αρχής γενομένης από το 2005. Ωστόσο, μόνο τα τελευταία χρόνια ενάντια στα ψηφίσματα τίθενται μόνο οι δυο αυτές χώρες.
Πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την «πατρότητα» του Χολυγουντιανού τρόπου δημοσιοποίησης της θέσης της η Ουάσιγκτον δια του εκπροσώπου της στο Διεθνή Οργανισμό «εξηγεί»προς κάθε «αδαή»: Ο ναζισμός είναι για μας ο χειρότερος εχθρός μας…Στην πάλη ενάντια σε αυτόν έχυσαν το αίμα τους οι αμερικανοί φαντάροι σε εδάφη ξένων χωρών… Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ψηφίσουν ένα κείμενο που, όπως το χαρακτηρίζουν, αποτελεί «πολιτική αντιεκδοχή» και προτείνει «τιμωρία για την ελευθερία του λόγου»!!!
Και με βάση το ρητό που λέει: μπροστά πάει ο αρχηγός και πίσω του οι σκύλοι, ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Κιέβου, πέρα από την αμερικανική εξήγηση την οποία επαναλαμβάνει πλήρως για να δικαιολογήσει την αρνητική ψήφο στην απόφαση, συμπληρώνει…δημιουργικά: οι συγγραφείς της απόφασης «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα».
Πιστόλι με κάλυκες
Ας δούμε ποια «διαστρεβλωμένα»ιστορικά γεγονότα αναφέρονται στην-εν πολλοίς-μαλθακή απόφαση ακριβώς για να χωρέσουν όλοι, και που γίνεται προσπάθεια «τιμωρίας στην ελευθερία του λόγου».
Στο κείμενο τονίζεται ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια «ηρωοποίησης του ναζιστικού κινήματος και των πρώην μελών της οργάνωσης «Waffen CC», μαζί και μέσω της εγκατάστασης αναμνηστικών πινακίδων, αγαλμάτων με παράλληλη συνεχή προσπάθεια βεβήλωσης, επιθέσεων και καταστροφής μνημείων που στήθηκαν στη μνήμη εκείνων που πάλεψαν κατά του ναζισμού στα χρόνια του Β´Παγκοσμίου πολέμου».
Οπως εξηγεί ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ για ανθρωπιστικά θέματα, Γκριγκόρι Λουκιάντσεφ, στη απόφαση που ψηφίστηκε δεν γίνεται λόγος μόνο για απομεινάρια του παρελθόντος αλλά για τις σύγχρονες μορφές ρατσισμού που αποτελούν πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα. Όλο και πιο συχνά και σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου γινόμαστε μάρτυρες έκφρασης ρατσισμού και εξστρεμισμού από ομάδες και κόμματα που καλύπτονται πίσω από αυτό το οποίο «υπερασπίζονται»τάχα οι αμερικανοί, την ελευθερία του λόγου!
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, υπενθυμίζει ότι πολύ συχνά οι ομάδες αυτές εκφράζουν ιδεολογικές θέσεις που είναι ταυτόσημες ή πολύ κοντινές με την ιδεολογία την οποία αντιπάλεψαν οι χώρες της αντιχιτλερικής συμμαχίας στον πόλεμο.Η ανοχή ή και υπόθαλψη της εγκληματικής λογικής ηρωοποίησης του ναζισμού είναι οι αιτίες εμφάνισης στην Ευρώπη ολόκληρης γενιάς που δεν γνωρίζει πλέον την αλήθεια για τον πιο καταστροφικό πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι ΗΠΑ επιχειρούν με κάθε τρόπο να «εξιλεώσουν το ναζισμό και να γράψουν εκ νέου τις αποφάσεις του στρατοδικείου της Νυρεμβέργης, εξηγεί ο ρώσος διπλωμάτης, Ρενάτ Αλιαουντίνοφ.
Να ένα μόνο εκκωφαντικό παράδειγμα, που αλλού, στη χώρα που ακολουθεί κατά γράμμα τις αμερικανικές επιλογές, την Ουκρανία.
Μόλις στις οκτώ Νοεμβρίου στο γυμνάσιο Νο15 του Κιέβου, εκπρόσωπος του «Ιδρύματος»Ukrainian Military Honor, παρέδωσε ειδικό μάθημα «πολεμικής ανδρείας»στη βάση του παραδείγματος της δράσης της μεραρχίας των…CC στη Γαλιτσινά της Δυτικής Ουκρανίας! Η μεραρχία αυτή αποτελούσε ένα εγκληματικό μόρφωμα που ιδρύθηκε το 1943 με απόφαση των χιτλερικών αρχών κατοχής. Αργότερα η μεραρχία αυτή τσακίστηκε από το σοβιετικό στρατό και χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική.
Και να, τώρα κάνουν μάθημα στους μαθητές στο μάθημα της«πολεμικής ανδρείας»!

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού εβραϊκού κογκρέσου, Εντουάρντ Ντολίνσκι, εξηγεί ότι τείνει να γίνει μόδα στα σχολεία την ώρα του μαθήματος «πατριωτισμού» να δίνονται παραδείγματα «ανδρείας» από εκείνους που υπηρέτησαν στα CC, και τους ένοπλους χαφιέδες που βοηθούσαν τους κατακτητές στην πάλη κατά του άοπλου πληθυσμού και των ανταρτών.
Έχει, λοιπόν, σημασία γιατί οι ΗΠΑ και η Ουκρανία αρνούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια να ψηφίζουν την απόφαση του ΟΗΕ κατά της ηρωοποίησης του ναζισμού…

Πηγή: