Η Ιταλία δείχνει το δρόμο στην Ελλάδα! Παίρνει μέτρα κατά της κλοπής αρχαιοτήτων

Η κυβέρνηση της Ιταλίας πρόκειται να εισαγάγει νέες σκληρές ποινές για τα εγκλήματα κατά της τέχνης και των αρχαιοτήτων, καθώς προσπαθεί να σταματήσει τις κλοπές του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.


Η απόφαση πάρθηκε καθώς η Ιταλία συνεχώς υποχρεώνεται να αγοράζει κλεμμένα αρχαία αντικείμενα που έχουν μεταφερθεί στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και ανακτήθηκαν μόνο μετά την αγορά τους σε δημοπρασίες, μερικές φορές για εκατομμύρια.
Η κυβέρνηση της Ιταλίας ξεκαθάρισε ότι σύντομα θα επικυρώσει τη Σύμβαση Λευκωσίας, μια διεθνή συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων για αδικήματα όπως παράνομη ανασκαφή, εισαγωγή και εξαγωγή αρχαιοτήτων, παράνομη απόκτηση και πώληση πολιτιστικών έργων.
Η επιστροφή των ιταλικών πολιτιστικών αγαθών αποτέλεσε δηλωμένο στόχο της νέας Ιταλικής κυβέρνησης που αποτελείται από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά.
Αυτή η κίνηση θα έπρεπε να αποτελέσει για την Ελλάδα μια ευκαιρία για να συνεργαστεί με τους Ιταλούς για να κάνει παρόμοιες ρυθμίσεις για τα θέματα αυτά. Όμως, δυστυχώς, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον πλούτο που χάνεται και συνεχίζουμε να διαβάζουμε στις ειδήσεις για τις πωλήσεις αρχαίων ελληνικών έργων διεθνείς δημοπρασίες σε ολόκληρο τον κόσμο…


montrealgazette.com
Πηγή: