Το σύνταγμα μας αφορά όλους...

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικο συνταγμαΣχολιάζει ο Κλεισθένης.
Το θέμα της ενδεχόμενης αναθεώρησης του συντάγματος απασχολεί την επικαιρότητα εδώ και λίγες 'μέρες.
Αφορά τους πολίτες η αναθεώρηση;

 
Η θέση μου είναι ότι όχι μόνο τους αφορά αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση του Ελληνικού συντάγματος. Όλοι οφείλουμε να ασχοληθούμε ενεργά με αυτό το θέμα.
Μην βιαστεί κάποιος να πει ότι κάνω "αβάντα" στην πολιτικάντικη κίνηση της κυβέρνησης που επιδιώκει την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Η συνδιαμόρφωση ενός σύγχρονου και δημοκρατικού συντάγματος είναι επιτακτική δεδομένου μάλιστα ότι η Ελληνική κοινωνία πλήρωσε πολύ ακριβά τις πολιτικάντικες συμπεριφορές και πρακτικές με τα καταστροφικά μνημόνια και την υπερχρέωση της χώρας.
Θεωρώ δεδομένο ότι το σημερινό σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα θέλει μία αναθεώρηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Θέλει να συνεχιστεί η ατιμωρησία των πολιτικάντηδων και η κατοχή και νομή της εξουσίας από τους λίγους που ονομάζουμε ελίτ.
Υπάρχουν στην Ελλάδα κινήματα που δραστηριοποιούνται για την αλλαγή του συντάγματος.
Ας δώσουμε λίγη επιπλέον σημασία στα όσα λένε.
Η ενεργός συμμετοχή μπορεί να είναι απ' την συζήτηση στο καφενείο μέχρι την διοργάνωση συλλαλητηρίου για το θέμα. 
Καλό είναι να διοργανώνονται συλλαλητήρια για άλλα θέματα όπως το Μακεδονικό. Ένα συλλαλητήριο με θέμα την αλλαγή του συντάγματος πιστεύω είναι περισσότερο αναγκαίο.
Τα σημερινά κόμματα και κομματίδια δεν ενδιαφέρονται για μία ουσιαστική αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας. Τουλάχιστον ας ενδιαφερθούμε εμείς οι απλοί πολίτες γιατί πρόκειται για την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας.
Μία σωστή αλλαγή του συντάγματος μπορεί να ξαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο και να καταργήσει τον πολιτικαντισμό.
Μιας και πολλοί από 'μας έχουμε πρόσβαση και λόγο στο διαδίκτυο, ας ασχοληθούμε πιο ενεργά με το θέμα.