«Όρκο υπακοής»ζητά Διευθύντρια σχολείου της Ορεστιάδας από καθαρίστρια...


Μου το έστειλε η Μαρία γράφοντας: « Αυτό δεν είναι μικροπράγμα αλλά έτσι του φέρονται οπότε είπα να στο στείλω. Δυστυχώς , σαν εκπαιδευτικός έχω δει τέτοιους διευθυντές και ντρέπομαι που το λέω.  Είναι απαράδεκτο και μόνο που κάποιος έγραψε το κείμενο (κάποιος αιρετός;). Δε ξέρω γιατί το στέλνω.. ίσως για να δείξω  τι συμβαίνει πίσω από τις γιορτές, τα βραβεία των σχολείων, τα χαμόγελα στα πρόσωπα και κυρίως πίσω από την πόρτα «Γραφείο Διευθυντή».»


Η καθαρίστρια δεν δέχτηκε να υπογράψει τη δήλωση και η σύμβασή της δεν έχει ανανεωθεί.
Το ανέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη “Είναι στο χέρι μας”, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για “αυταρχικό ύφος”, και τη Σχολική Επιτροπή για “εκβιασμό εργαζομένων”, όπως γράφει στο ρεπορτάζ της στην ΕΡΤ η Χρυσούλα Σαμουρίδου. Ο επικεφαλής της παράταξης, Ηλίας Αγγελακούδης, σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι «εάν η συγκεκριμένη καθαρίστρια δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, θα μπορούσε να μην ανανεωθεί η σύμβασή της, όχι όμως να ταπεινώνεται με τον τρόπο αυτό η προσωπικότητά της». Θεωρεί, δε, ότι «το περιστατικό αυτό δυσφημίζει το δήμο, καθώς αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία μία Σχολική Επιτροπή δήμου, να εκβιάζει εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν όρους που δεν είναι μέρος της νόμιμης σύμβασης του έργου και που αποτελούν μέγιστη προσβολή της προσωπικότητάς τους».
«Θα φτάσουμε μέχρι τη Βουλή για το θέμα αυτό», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Γκατζίδης, κάνοντας λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα», τον οποίο η δημοτική αρχή «πρέπει να καταδικάσει και όχι να καλύπτει». Έντονα αντέδρασε στο θέμα και η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία ανέφερε ότι «είναι δικαίωμα η ανανέωση ή μη της σύμβασης μιας καθαρίστριας, από ‘κει και πέρα όμως, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαδικασία δείχνει ότι η εργαζόμενη εκβιάστηκε να υπακούσει σε εντολές που δεν ήθελε».



Πηγή: