Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

Μια πρωτότυπη γέφυρα στο Βιετνάμ...


Κάτι εκπληκτικό κατασκευάστηκε πρόσφατα κοντά στο Da Nang, του Βιετνάμ. Ονομάζεται  «Χρυσή Γέφυρα» και βρίσκεται στα 1.400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας,με θέα στους λόφους Ba Na, αυτή η γέφυρα μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από ταινία φαντασίας.

 
Τα γιγαντιαία πέτρινα χέρια κρατούν έναν πεζόδρομο μήκους 150 μέτρων, γεμάτο με όμορφα μοβ χρυσάνθεμα και προσφέρουν εκπληκτική θέα. Ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται «TA Landspace Architecture».
Με την πρώτη ματιά, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι τα χέρια είναι κατασκευασμένα από πέτρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι: «Σχεδιάσαμε τον σκελετό των χεριών και τους καλύψαμε με χάλυβα», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εταιρεία λέει ότι τους πήρε περίπου ένα χρόνο για να χτίσει τη μεγαλοπρεπή γέφυρα.
Η γέφυρα αποτελεί μέρος μιας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στην περιοχή.
Λευτέρης Τρίγκας
Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.