Άραβες και Εβραίοι σε κοινή διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ...

Άραβες και Εβραίοι σε κοινή διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην Rabin Square, φωτογραφία Oren Ziv, από το Activestills.org.
Εικοσιέξι πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα διαμαρτυρήθηκαν χτες το απόγευμα στο Τελ Αβίβ, στην πλατεία Rabin, καθώς 30.000 Άραβες και Εβραίοι βρέθηκαν για μια ακόμα φορά μαζί στους δρόμους

 
Εκατοντάδες λεωφορεία έφεραν κόσμο από εβδομήντα διαφορετικά σημεία του Ισραήλ. Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν σημαίες Ισραηλινές και Παλαιστινιακές. Η πορεία άρχισε στις 8.00 το απόγευμα, κατευθύνθηκε προς το Εβραϊκό Μουσείο και οι διαδηλωτές φώναζαν σλόγκαν και συνθήματα στα αραβικά και στα ισραηλιτικά. Βασικό θέμα της κοινής διαμαρυρίας η αντίθεση στο νέο Ισραηλιτικό εθνικό νόμο. Εκτός της πορείας έχουν ήδη δρομολογηθεί νομικές κινήσεις για να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νέος Νόμος Νετανιάχου, προς το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.
Διαβάστε όλο το κείμενο, καθώς και δηλώσεις των διαδηλωτών στα αγγλικά, εδώ.
Πριν μερικές μέρες, όπως είχε φέρει στη δημοσιότητα το Middle East Monitor, η κυβέρνηση του Ισραήλ έχτιζε τη θάλασσα, με σκοπό να ανακόψει το όποιο θαλάσσιο πέρασμα των Παλαιστινίων. Είναι σαφές από τις πολιτικές που εφαρμόζει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου κλιμακώνει τη σκληρή της στάση απέναντι στους Παλαιστίνιους εντός και εκτός των συνόρων της.


Πηγή: