Τι είναι και τι επιδιώκει ο σαϊμποργκισμός...

Είστε νέος του Ευρωπαϊκού Νότου, ψάχνετε να βρείτε δουλειά και δεν βρίσκετε; Μην ανησυχείτε. Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες προσφέρονται να νοικιάσουν το σώμα σας επ’ αμοιβή, μετατρέποντάς σας σε σάιμποργκ (cyborg), τοποθετώντας εμφυτεύματα στο κορμί σας, προκειμένου να πειραματιστούν για την αποτελεσματικότητά τους.

 
Εν μέσω ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας, εν μέσω μνημονίων και κατάλυσης του ελληνικού Συντάγματος, κάποιοι άλλοι, μακρυά από τα ιερά μας χώματα, υφαίνουν μέρα νύχτα την κατάργηση του Σάπιενς.
Έχει λοιπόν σχέση η προσπάθεια διάλυσης των κρατών και η επιβολή παγκόσμιας τυραννίας με τον σαϊμποργκισμό; Έχουν σχέση όλα όσα βιώνουμε ως χώρα-πειραματόζωο με τη διεστραμμένη προσπάθεια μετάλλαξης τους είδους Σάπιενς που στήνεται μεθοδικά και ύπουλα, στοχεύοντας πρώτα στις συνειδήσεις των δυτικών [χριστιανικών] νεολαιών και εν συνεχεία όλου του πλανήτη;

Τι είναι ο σαϊμποργκισμός;
Tι είναι λοιπόν ο σαϊμποργκισμός (cyborgism); Ο επίσημος ορισμός της έννοιας σάιμποργκ (cyborg) προέρχεται από τις ελληνικές –ως συνήθως– λέξεις κυβερνητική (cybernetic) και οργανισμός (organism) υποδηλώνοντας ένα ον με βιολογικά και ταυτόχρονα τεχνητά (π.χ. ηλεκτρονικά, μηχανικά ή ρομποτικά) τμήματα.
Ο όρος δημιουργήθηκε το 1960 όταν οι επιστήμονες ερευνητές Μάνφρεντ Κλάινς (Manfred Clynes) και Νέιθαν Κλάιν (Nathan Kline) τον χρησιμοποίησαν σε μια δημοσίευσή τους αναφορικά με τα πλεονεκτήματα που θα είχε ένα σύστημα αυτορυθμιζόμενης μηχανής – ανθρώπου στο εξώτερο διάστημα.
Ο όρος σάιμποργκ δεν έχει καθόλου την ίδια έννοια με τους όρους βιονικός, βιορομπότ ή ανθρωποειδές, αλλά καθορίζει έναν οργανισμό που είτε αποκατέστησε τη λειτουργία του, είτε ενίσχυσε και επαύξησε τις ικανότητές του ενσωματώνοντας ένα τεχνητό συστατικό ή μια τεχνολογία που βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητική επικοινωνία.

Αν και ο όρος σάιμποργκ αναφέρεται συνήθως στα θηλαστικά, εφαρμόζεται επίσης και σε κάθε είδους έμβια, ψάρια, πτηνά, ερπετά και έντομα. Eπίσημα η πρώτη κατσαρίδα και το πρώτο ποντίκι σάιμποργκ είναι ήδη πραγματικότητα. Ανεπίσημα, Κύριος οίδε.
Οι σάιμποργκ και το Ίδρυμά τους
Ο Νηλ Χάρμπισον (Neil Harbisson) είναι ένας Bρετανός που ζει στην Καταλωνία και  αυτοπροσδιορίζεται ως «σύγχρονος καλλιτέχνης και σάιμποργκ ακτιβιστής». Ο Χάρμπισον επειδή έπασχε από αχρωματοψία εκ γενετής, εμφύτευσε μια τεράστια κυρτή κεραία στο κρανίο του για να αντιλαμβάνεται επιτέλους τα χρώματα!

Η κεραία σάιμποργκ (cyborg antenna), φέρει στην άκρη της μια μικρή κάμερα η οποία μέσω σύνδεσης με συγκεκριμένο λογισμικό φορτωμένο σε μικροϋπολογιστή που έχει εμφυτευτεί στην πίσω μεριά του κρανίου του, έχει την ιδιότητα να μετατρέπει 360 περίπου χρώματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του υπέρυθρου και του υπεριώδους φάσματος, σε ισάριθμους ήχους.

Ακούγεται χαριτωμένο αν δεν υπήρχε η «λεπτομέρεια», αλλά και πολλά άλλα σκοτεινά σημεία όπως θα δούμε παρακάτω. Και η «λεπτομέρεια» είναι ότι προκειμένου να επιτευχθεί η επικοινωνία του λογισμικού με τον εγκέφαλό του, έχει αναγκαστικά τρυπηθεί το ινιακό του οστούν και η κεραία έχει εμφυτευθεί οριστικά στο κρανίο του.
Ο Χάρμπισον, που η κόμμωση και το ντύσιμό του μιμούνται τον Άντι Γουόρχολ, είναι η υλοποίηση του ονείρου των απανταχού φουτουριστών στους οποίους έχουμε αναφερθεί εκτενώς, αλλά και όλης της παρέας των Νεοαντιδραστικών τεχνοφεουδαρχών της υφηλίου.
Ο ίδιος προσδιορίζει τον εαυτό του εκτός από σάιμποργκ και ως «Είδος Τρανς» δηλώνοντας ότι δεν αισθάνεται πλέον 100% άνθρωπος.
Πίνακες του Χάρμπισον
Ως καλλιτέχνης «το έργο του διερευνά την ανθρώπινη ταυτότητα, την αντίληψη, τη σχέση μεταξύ της όρασης και ήχου και τη χρήση της καλλιτεχνικής έκφρασης μέσω νέων, πρωτόγνωρων αισθήσεων».
Για όλα αυτά καθώς και για τις παραστάσεις που δίνει, ο κύριος Χάρμπισον έχει τιμηθεί και με διάφορα [αμφιλεγόμενα] βραβεία, ενώ διάφοροι κακόπιστοι κριτικοί έχουν κατατάξει τη τέχνη του στην ίδια κατηγορία με της Γιόκο Όνο και της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, δηλαδή στα σκουπίδια.
Ηχοχρωματικοί δίσκοι ζωγραφισμένοι από τον Νηλ Χάρμπισον
Μαζί με την επίσης βιονική Μουν Ρίμπας (Moon Ribas) το 2010 ίδρυσε το Ίδρυμα Σάιμποργκ (Cyborg Foundation), έναν διεθνή οργανισμό που δηλώνει ότι «στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν σάιμποργκ, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των σάιμποργκ και να προωθήσουν την τέχνη σάιμποργκ» (η δεξαμενή των χρήσιμων ηλιθίων, δόξα τω Θεώ είναι αστείρευτη).

Το 2017 πάλι μαζί με την Ρίμπας και τον επίσης σάιμποργκ Μάνελ Μουνιόζ (Manel Muñoz) ίδρυσε επίσης την Εταιρεία Ειδών Τρανς (Transpecies Society), μια ένωση που «δίνει φωνή σε ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν μη ανθρώπινες ταυτότητες, υπερασπίζεται την «ελευθερία της μορφολογίας» προσφέροντας τη δημιουργία νέων αισθημάτων και νέων οργάνων στην κοινωνία».


Η Μουν Ρίμπας και οι σεισμικοί κραδασμοί
Η Μουν Ρίμπας είναι κι αυτή Καταλανή «πρωτοπόρος καλλιτέχνις και σάιμποργκ ακτιβίστρια», γνωστή για την ανάπτυξη της Σεισμικής Αίσθησης, μέσω on line σεισμικών αισθητήρων εμφυτευμένων στο πόδι και στο χέρι της.
Αυτά τα εμφυτεύματα της επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο τους σεισμούς που συμβαίνουν, όχι μόνο οπουδήποτε στον πλανήτη αλλά και στη …Σελήνη, μέσω ειδικής μετάδοσης των δονήσεων.
Αισθητήρας στο πόδι της Ρίμπας
Σύμφωνα με τον ιστότοπο που προάγει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των δύο Καταλανών, η Ρίμπας προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία της με τους υπόλοιπους ανθρώπους, μεταφράζει στη συνέχεια τη σεισμική της αίσθηση στη σκηνή.
Η Ρίμπας διακυρήσσει ότι μετατρέπει τους σεισμούς είτε σε ήχους, ερμηνευμένους σε κομμάτια «σεισμικών κρουστών» (η νεολεξία πάει κι έρχεται) είτε σε χορό, σε μια σειρά παραστάσεων με τίτλο «Περιμένοντας τους Σεισμούς» (όπως λέμε «Περιμένοντας τον Γκοντό»)… Σ’ αυτές τις παραστάσεις υποτίθεται ότι η Γη και η Σελήνη είναι ο συνθέτης και ο χορογράφος και η Ρίμπας η ερμηνεύτρια. Η Ρίμπας δηλώνει ότι η σεισμική της αίσθηση της επιτρέπει επίσης να νιώθει τη σεισμική δραστηριότητα του φεγγαριού (εξ ου και το καλλιτεχνικό της μικρό όνομα «Moon». Η ευαίσθητη καλλιτέχνις πιστεύει ότι με την επέκταση των αισθήσεών μας πέραν του πλανήτη Γη, μπορούμε όλοι να γίνουμε «αισθησοναύτες» – senstronauts (ναι, κι άλλος νεολογισμός).
Βεβαιώνει δε ότι η προσθήκη αυτής της νέας αίσθησης της επιτρέπει να είναι μεν στη Γη, αλλά τα πόδια της να αισθάνονται τη Σελήνη, οπότε κατ’ αυτόν τον τρόπο (δηλαδή μέσω των αισθητήρων στα πόδια), είναι ταυτόχρονα στη Γη και στο διάστημα (και καβάλα στα πράσινα άλογα).

Βλέπουμε λοιπόν ότι δημιουργούνται εκ του μηδενός νέες μειονοτικές ομάδες, οι οποίες δεν αφορούν πλέον κοινωνικές κατηγοριοποιήσεις (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, ανώνυμοι αλκοολικοί, ομοφυλόφιλοι κλπ), αλλά μορφολογικές μεταλλάξεις του είδους Σάπιενς.
Προωθείται δηλαδή συστηματικά η δημιουργία σάιμποργκ για τους οποίους οι περισσότεροι από εσάς ίσως να πιστεύατε ότι είναι ένα φανταστικό είδος που συναντάται μόνο σε κόμιξ ή σε βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Μπλέιντ Ράνερ.
Από εκδήλωση της Εταιρείας Ειδών Τρανς. Η οργάνωση εμφανίζεται κατά του ρατσισμού, του σεξισμού, του σπισισμού, της ομοφοβίας, αλλά υπέρ της ειρήνης και της αγάπης
Άφωνοι παρατηρούμε ότι ταυτόχρονα με τη προσπάθεια παγκοσμιοποίησης και κατάργησης των συνόρων, της χριστιανικής θρησκείας, των φύλων, και εν τέλει του δημοκρατικού πολιτεύματος με την εγκαθίδρυση απολυταρχικού τύπου μοναρχίας στην οποία ο απόλυτος μονάρχης θα είναι ο …CEO μιας πολυεθνικής, επιχειρείται και η δημιουργία νέων ειδών όντων.
Η πατρίδα, η θρησκεία, οι εθνότητες και το φύλο ―και κατά συνέπειαν η οικογένεια και η αύξηση του πληθυσμού― είναι εμπόδια στη τεχνοφεουδαρχία. Όπως άλλωστε έχουν ανοιχτά δηλώσει οι Νεοαντιδραστικοί, «η εποχή των μαζών τελείωσε οριστικά».

Το υπερεθνικό Κεφάλαιο χάρη στην αυτοματοποίηση της παραγωγής δεν έχει πια ανάγκη τις μάζες για να κερδοφορεί, δεν έχει καν ανάγκη τις μάζες για να ζει και να ευημερεί. Παράλληλα όμως πρέπει να διαφυλάξει πάσει θυσία τους πολύτιμους πόρους του οικοσύστηματος από έναν ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό.
Θέση έχουν λοιπόν οι επιχειρήσεις προπαγάνδας που θα πείσουν σταδιακά τις νέες γενιές να γίνουν εθελοδουλικά άθρησκες, άφυλες, ασεξουαλικές, και εν τέλει να τσιπαριστούν και να ακρωτηριαστούν, να αυτοχειριαστούν από μόνες τους, αρχικά κερδίζοντας και κάποια ψίχουλα, προκειμένου οι …CEO να απαλλαγούν σταδιακά απ’αυτές.

Προπαγάνδα στα εμφυτεύματα και στο διεθνισμό
Έτσι πλασάρονται σιγά σιγά τα εμφυτεύματα και οι σωματικοί ακρωτηριασμοί κυρίως στους νέους που ψάχνουν για ιδεολογική διέξοδο ―αλλά και για βιοπορισμό όπως θα δείτε παρακάτω― στις θνήσκουσες δυτικές κοινωνίες. Πλασάρονται λίγο πολύ ως σύνδεσμος μεταξύ Γης και σύμπαντος, ως dei ex machina, εξαπατώντας τους ακόμα μια φορά.
Κατά την άποψή μας δεν είναι τυχαίο ότι οι εν λόγω καλλιτέχνες είναι Ισπανοί, ότι η Ισπανία μαστίζεται επίσης από οικονομική κρίση που ξεκίνησε με τη φούσκα των ακινήτων του 2008, λίγο πριν από τη δημιουργία του Ιδρύματος Σάιμποργκ, καθώς επίσης και ότι το εν λόγω ίδρυμα μετέφερε την έδρα του το 2014 στη Νέα Υόρκη.
Τοποθέτηση εμφυτεύματος-δοντιού Βlue tooth στη Μoon Ribas. Tι κάνει ο άνθρωπος για να βγάλει το ψωμί του…
Δεν μπορούμε να μη μπούμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι για άλλη μια φορά κάποιοι δυτικοί νέοι, μη έχοντας τρόπο βιοπορισμού και ποιος ξέρει με ποια οικονομικά ανταλλάγματα εκ μέρους των διανθρωπιστικών εταιρειών, δέχτηκαν να πλασσάρουν διανθρωπιστικές πρακτικές και προπαγάνδα, γενόμενοι πειραματόζωα φριχτών πρακτικών προκειμένου να επιβιώσουν.

Κι επειδή η οικονομική κρίση δίδαξε στους νέους του Ευρωπαϊκού Νότου ότι καμμία οικονομική ευκαιρία δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη, μερικά από τα επιτεύγματα της κυρίας Μουν και του κυρίου Χάρμπισον περιλαμβάνουν την Διοδοντική Επικοινωνία [1] (Transendendal Communication), την Αντίληψη 360º [2] (360o Perception) και το Speedborg [3], όλοι νέοι, πομπώδεις και φανφαρόνικοι όροι που εισβάλλουν μεθοδικά στις παραλυμένες δυτικές κοινωνίες.
Στιγμιότυπο από ένα προωθητικό βίντεο του Ιδρύματος Σάιμποργκ στο κανάλι Talks at Google που περιγράφει λεπτομερώς τη διάνοιξη, το λυώσιμο του ινιακού οστού και την εμφύτευση της κεραίας πάνω στο κρανίο του Χάρμπισον. Ο απόλυτος τρόμος είναι εδώ, αλλά έχει φανταχτερό περιτύλιγμα καινοτομίας και τέχνης

Και να ήταν μόνο αυτά… Παρακολουθώντας μια συνέντευξη των δύο εταίρων διαπιστώνουμε ότι ο Χάρμπισον δηλώνει ανέμελα ότι δέχεται χρώματα, εικόνες και όνειρα μόνο από αδειοδοτημένα άτομα-πομπούς που βρίκονται σε 5 σημεία της Γης που του αποστέλλονται από τα έξυπνα κινητά τους κατευθείαν στον εγκέφαλό του, και όταν ονειρεύεται βίαια χρώματα μέσα στη νύχτα και έχει εφιάλτες, οι ίδιες πηγές κάθε φορά του αλλάζουν τα χρώματα, έτσι κάνει ελαφρά όνειρα που του ηρεμούν τον εγκέφαλο.
Πόσο πιο σαφές μπορεί να είναι ότι κάποιοι άλλοι ελέγχουν τους σάιμποργκ – μαριονέτες και όχι οι ίδιοι;

Κάπως έτσι ο Χάρμπισον ισχυρίζεται ότι το ίντερνετ δεν είναι πια εργαλείο επικοινωνίας, αλλά διαμοιρασμού και διεύρυνσης των αισθήσεων πέραν των ανθρώπινων σωματικών οργάνων. Ότι ο ίδιος είναι ένας «βιολογικός» σάιμποργκ γιατί αυτός και το βιονικό εξάρτημά του είναι πλέον ένα.
Και επειδή είναι «εν ταυτόν», και το εξάρτημά του είναι σουηδικής κατασκευής, έχει ζητήσει και τη σουηδική υπηκοότητα. Και αύριο που θα βάλει και αμερικάνικο θα ζητήσει και την υπηκοότητα των ΗΠΑ κ.ο.κ.

Οι 50 αποχρώσεις του πορτοκαλί
Και κάποια στιγμή φτάνουμε στο ποθούμενο ―εκ μέρους των χρηματοδοτών λέμε εμείς― που δεν είναι παρά η προπαγάνδα εξομοίωσης όλων των ανθρώπων (προσέξτε: όχι εξίσωσης δεδομένου ότι όλοι είμαστε ίσοι, αλλά εξομοίωσης) εφόσον ο Χάρμπισον από τα «υπερανθρώπινα» φάσματα του υπεριώδους και του υπέρυθρου τα οποία βλέπει και άλλες μπουρδολογίες, διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει  μαύρη φυλή, καθότι βλέπει όλα τα χρώματα του δέρματος των συνανθρώπων μας ως αποχρώσεις του …πορτοκαλί.
Στην απόλυτη πραγματικότητα που βλέπει μόνο εκείνος ως ο πρώτος σάιμποργκ, μαύρο δεν υπάρχει. Γι’ αυτό το λόγο επινόησε και προωθεί τον λεγόμενο ανθρώπινο χρωματικό τροχό που βασίζεται στις …50 αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος, (όπως λέμε «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι»).

Ο κατά Χάρμπισον Ανθρώπινος Χρωματικός Τροχός
Για την ανεργία όμως στην Ισπανία που συνεχίζεται ακάθεκτη δεν τον ακούσαμε να εκφέρει την παραμικρή γνώμη, ούτε να δίνει καμμία παράσταση διαμαρτυρίας ως επώνυμο πρόσωπο με επιρροή στους νέους.

Αντ’ αυτού και για να μη μπορούν οι νέοι να διακρίνουν ότι ζουν μέσα σε τεχνοφεουδαρχίες που τους αφήνουν όλο και περισσότερο άνεργους, προωθεί την ιδέα της μετατροπής των ήχων σε χρώματα, παρουσιάζοντας κακότεχνα γεωμετρικά ηλεκτρονικά σχέδια ως Τέχνη Σάιμποργκ, κάτι αντίστοιχο με τον δικό μας κακότεχνο Phylax του Π. Φαλήρου ή τη δύσμορφη χοντροκομμένη κεφαλή του τυφλού Ερμού του διάσημου υποτίθεται Γερμανού γλύπτη Markus Lüpertz που στήθηκε στην έρημη Σύρο προφανώς για να ευχαριστήσει κάποιους.
Η πεσμένη κεφαλή ενός δύσμορφου και τυφλού θεού Ερμή προσβάλλει την ελληνική κλασική αισθητική και βεβηλώνει το πανέμορφο συριανό τοπίο
Γιατί άραγε; Γιατί όλες οι παραπάνω δραστηριότητες είναι παντελώς ανώδυνες για τις υπερεθνικές ελίτ τις οποίες άλλωστε ουδέποτε αμφισβητούν, αλλά άκρως επικίνδυνες για τους νέους και γι’ αυτό ακριβώς τις προωθούν λυσσαλέα οι ίδιες.

Το (φαινομενικό) παραλήρημα συνεχίζεται και ο Χάρμπισον δηλώνει (σε μια ουμπεροποιημένη κοινωνία που περιμένει να ζήσει από την …Αibnb) ότι η επιστημονική του ομάδα ετοιμάζει την αλλοίωση της αίσθησης του χρόνου περιμετρικά στο κρανίο του μέσω πρόσθετου εμφυτεύματος.
Επομένως, όποτε θέλει να επιταχύνει ή να επιβραδύνει την αίσθηση του χρόνου θα δίνει την αντίστοιχη εντολή, οπότε θα αποφεύγει και το τζετ λαγκ των συχνών αεροπορικών ταξιδιών του Σαββατοκύριακου.

Ο Χάρμπισον, γνωρίζοντας ότι οι δυτικόστροφοι νέοι πιστεύουν ότι οι κοινωνίες Αirbnb και τα φτηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι μια κανονικότητα που θα διαρκέσει για πάντα, πουλάει και πρόσθετη γνωσιακή ικανότητα προτρέποντάς τους να βάλουν εμφυτεύματα στον εγκέφαλό τους προκειμένου να μεταφράζουν άμεσα τη γλώσσα των κατοίκων των χωρών που επισκέπτονται στα μαζικού τύπου φτηνά αεροπορικά ταξίδια τους, αλλά και προωθώντας την αντικατάσταση των φυσικών ανθρώπινων μελών τους με μηχανικά που θα έχουν υπεράνθρωπες ιδιότητες, τηρώντας σιγήν ιχθύος για το γεγονός ότι φυσικά θα ελέγχονται εξ αποστάσεως.
Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει γιατί;

Τα πανεπιστήμια ως φυτώρια σαϊμποργκισμού
Αν επρόκειτο μόνο για τις παραξενιές μιας παρέας περιθωριακών, γραφικών ατόμων που δεν έχουν επίδραση στη χώρα μας θα μπορούσατε να πείτε ότι όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν στην Ελλάδα των μνημονίων και του κινδύνου απώλειας εδαφών.
Δυστυχώς όμως έχουν άμεση σχέση με όλα όσα βιώνουμε στη πατρίδα μας. Γιατί όλα αυτά προωθούνται λυσσαλέα με χιλιάδες δημοσιεύματα και ντοκιμαντέρ από όλα τα παγκόσμια συμβατικά ΜΜΕ, στην έρευνα και την προώθησή τους συμμετέχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια, ενώ δαπανώνται εκατομμύρια δολάρια για διοργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων και δήθεν θεατρικών και καλλιτεχνικών παραστάσεων παγκοσμίως.
Όλα αυτά διαμορφώνουν νεανικές συνειδήσεις που εθίζονται στο επουσιώδες μη μπορώντας να αναγνωρίσουν το ουσιώδες και την παραπλάνηση.
Φιέστα της Ρίμπας στο μουσείο Mak Wien της Βιέννης μπροστά σε παραλυμένο ευρωπαϊκό ακροατήριο
Πάνε χρόνια τώρα που τα περισσότερα (κυρίως) δυτικά πανεπιστήμια έχουν γίνει φυτώρια διανθρωπισμού. Οι «επενδυτές» αφού τα πούλησαν όλα, το μόνο που τους απομένει να πουλήσουν και να μετατρέψουν το κέρδος τους σε χειροπιαστά αγαθά πριν σκάσει η φούσκα του φανταστικού χρήματος, αλλά και να ελέγχουν τον πληθυσμό, είναι ο ίδιος ο Σάπιενς, και γι’ αυτό πιέζουν τα πανεπιστήμια να προχωρήσουν στη διανθρωπιστική έρευνα.
Διανθρωπιστικά φυτώρια είναι μεταξύ άλλων τα πανεπιστήμια: Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, της Βόρειας Καρολίνας , το Νάνυανγκ της Σιγκαπούρης και το περίφημο και ιστορικό πανεπιστήμιο Στάνφορντ.
Σήμερα το Στάνφορντ φιλοξενεί στα αμφιθέατρά του συμπόσια για την κατάργηση του Σάπιενς και την εγκαθίδρυση της Προηγμένης Ανθρωπότητας (Advanced Humanity) και πραγματοποιεί διανθρωπιστικές έρευνες.
Σε ένα απ’ αυτά τα συμπόσια όμως ήταν προσκεκλημένοι και οι κ.κ. Χάρμπισον και Ρίμπας ως εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σάιμποργκ για να μιλήσουν στους φοιτητές ως παράδειγμα καινοτομίας!
Σ’ αυτού ακριβώς του είδους τα συμπόσια δίνονται διαλέξεις που οικοδομούν την ταφόπλακα του είδους Σάπιενς. Μεταξύ των πρόσφατων θεμάτων που συζητήθηκαν στο Στάνφορντ ήταν:
  • Ο επανασχεδιασμός του ανθρώπου,
  • Γιατί κάθε φοιτητής του Στάνφορντ πρέπει να είναι διανθρωπιστής,
  • Η διαστημική εξερεύνηση και ο αποικισμός,
  • Ένα γιγαντιαίο άλμα για μια διανθρωπισμένη πολιτική,
  • Ανθεκτικά όντα και συνθετικά συστήματα κλπ.
Παράλληλα, στo Στάνφορντ εκπονείται και η περίφημη εφαρμογή ΒodyNET, μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης ανθρώπου – πληροφορικής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η τεχνολογία της βασίζεται σε νέα εκτατά, μαλακά υλικά ημιαγωγούς (Elastronic), τα λεγόμενα γαλβανικά δέρματα.
Λειτουργία συστήματος BodyNet. Μετάφραση – προσαρμογή γραφήματος: “Απεροπία”
H σχετική τεχνολογία αποτελείται από έξυπνες συσκευές, οθόνες και ένα δίκτυο αισθητήρων που μπορούν να εμφυτευθούν στο σώμα, να χωθούν στο δέρμα ή να φορεθούν ως ρούχα. Μεταξύ των χρήσεων προτείνεται και το φορητό σκάνερ για υπέρηχους.

Οι έγκυες μιλένιαλ στις οποίες απευθύνεται κυρίως ο σαϊμποργκισμός δεν πρέπει να ξεφύγουν από το τσιπάρισμα. Ελαστική οθόνη ενσωματωμένη στο μπράτσο εγκύου που συνδέεται με ανιχνευτή υπερήχων στη κοιλιά της, επιτρέποντας τη ζωντανή αναμετάδοση της εικόνας του εμβρύου της. Φανταστείτε την ήδη τρελαμένη από τεχνολογία μάνα να κοιτάει κάθε τρεις και λίγο το έμβρυο. Αν της φανεί ότι κάτι δεν πάει καλά, θα παραφρονεί! Απεικόνιση του εργαστηρίου εφαρμογών BodyNet του παν. Στάνφορντ

Ο στόχος αυτής της πλατφόρμας δεν είναι άλλος από το να αντικατασταθούν δια παντός τα έξυπνα κινητά και να γενικευτούν τα εμφυτεύματα. Όποιος θέλει στο κοντινό μέλλον να μην είναι εκτός κοινωνιών, θα αναγκαστεί να φέρει φορητό (wearable), ενσωματωμένο στο σώμα του, κινητό.
Σαϊμποργκισμός, βιοχάκινγκ και έλεγχος των νέων
Ταυτόχρονα με την επιβολή της παγκοσμιοποίησης, της αύξησης των χρεών όλων σχεδών των κρατών, της ενορχηστρωμένης μετανάστευσης προς στην Ευρώπη, της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους, και της καταστροφής της μεσαίας τάξης, επινοήθηκαν και οι όροι σαϊμποργκισμός και βιοχάκινγκ που παρουσιάζονται ως αυξανόμενες τάσεις στην ευρωατλαντική Δύση.
Όσο καταλύονται τα κοινωνικά κράτη, όσο χάνεται ο τριτογενής τομέας, κατά συνέπειαν η μεσαία τάξη στη Δύση, και οι πλούσιοι του πλανήτη γίνονται πλουσιότεροι χάρη στην τεχνολογία της αυτοματοποίησης, τόσο τα εμφυτεύματα θα προωθούνται σαν ένα δημοφιλές κομμάτι εξοπλισμού μεταξύ των ετερόδουλων βιοχάκερς.

Πάντως ο βιοχάκερ Χάρμπισον δηλώνει περήφανα πως είναι ο πρώτος σάιμποργκ που έχει αναγνωριστεί νόμιμα από τη κυβέρνηση της Μεγ. Βρετανίας, και ιδού πως: η φωτογραφία στο βρετανικό του διαβατήριο τον δείχνει με τη κεραία του. Ως γνωστόν, απαγορεύεται στις φωτογραφίες διαβατηρίου να εμφανίζεται ο πολίτης με οποιοδήποτε αξεσουάρ αλλοιώνει το πρόσωπό του (γυαλιά, φράντζες κλπ).



Ανταλλάχθηκε πολυσέλιδη αλληλογραφία, οι βρετανικές αρχές βρέθηκαν απροετοίμαστες στο επιχείρημα ότι η κεραία αποτελεί μέρος του σώματός του, και δεν βγαίνει πλέον με τίποτε, οπότε δέχτηκαν τελικά ότι αποτελεί ενιαίο σύνολο με το πρόσωπό του.
Το βρετανικό διαβατήριο του Χάρμπισον με φωτογραφία με κεραία
Ο Χάρμπισον δήθεν κάπως απογοητευμένος δηλώνει στις συνεντεύξεις του ότι το κίνημα χρειάζεται περισσότερη δυναμική. Για το λόγο αυτό κατηγορεί την οργάνωση αντι-σάιμποργκ Σταματείστε τους Σάιμποργκ (Stop the Cyborgs), συχνά δε συγκρίνει τα εμπόδια που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση με τα εμπόδια που βίωναν οι τρανσέξουαλ και οι τραβεστί πριν από μισό αιώνα.
Διότι σήμερα ως γνωστόν αυτά έχουν παρέλθει, ενώ τα εμπόδια τα βιώνουν πλέον οι στρέιτ οι οποίοι όμως αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Γιατί τα συμβατικά MME προβάλλουν συστηματικά τον σαϊμποργκισμό;

Τα mainstream δυτικά ΜΜΕ πλέκουν διθυράμβους στον σαϊμποργκισμό. Τέτοιου είδους άρθρα όμως βρίσκουν απήχηση κυρίως στους νέους. Αν ερευνήσει κανείς περισσότερο θα διαπιστώσει ότι όλως …τυχαίως, τα ΜΜΕ αυτά συνήθως ανήκουν σε σχήματα που επενδύουν οικονομικά στον διανθρωπισμό.

Για παράδειγμα, ο τρόπος που παρουσιάζεται το εμφύτευμα του Χάρμπισον, δίνει έμφαση μόνο στην θεραπευτική χρήση του, αν και η ιατρική μέθοδος με την οποία έχει τοποθετηθεί είναι κατακριτέα από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και για τα τεράστια προβλήματα βιοηθικής που εγείρει.
Σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα του ιδίου και των ΜΜΕ, παρουσίασε την περίπτωσή του σε χειρουργούς και σε πάνω από δώδεκα γιατρούς. Όλοι τους τον απέπεμψαν. Βρήκε τελικά κάποιον που συμφώνησε να το κάνει αν η ταυτότητά του παρέμενε μυστική όπερ και εγένετο. Χρειάστηκαν μήνες για να λιώσει σιγά σιγά το κρανίο στο σημείο της εισδοχής και να τοποθετηθεί η κεραία, αλλά ο Χάρμπισον λέει ότι πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε… Ο ίδιος άραγε ή οι χρηματοδότες του;
Η κεραία δεν ακουμπά απλώς στο κρανίο. Είναι μέσα του, διασυνδεδεμένη με τον εγκέφαλο
Τα συμβατικά MME επικαλούνται ως δικαιολογία για το τσιπάρισμα των σάιμποργκ τη σωματική τους αναπηρία την οποία όμως σε αρκετές περιπτώσεις διογκώνουν, παρουσιάζοντας όμως μόνο τη θετική πλευρά των εμφυτευμάτων, ειδικά όταν αυτά είναι και τα πιο επικίνδυνα.
Όσοι τοποθετούν εμφυτεύματα χωρίς να υπάρχει θεραπευτική ανάγκη, εμφανίζονται ως πρωτοπόροι και προοδευτικοί που ανοίγουν το δρόμο στο λαμπρό μέλλον της «μορφολογικής ελευθερίας» που έρχεται ολοταχώς, όπως προτείνει η εταιρεία Cyborg Nest (Η φωλιά του σάιμποργκ) με το τσιπάκι της «Αίσθηση του Βορρά» (North Sense) που εμφυτεύεται πάνω στο στέρνο, και εντοπίζει το …μαγνητικό βορρά.
Όμως κάτι τέτοια παντελώς άχρηστα γκάτζετ που πωλούνται 425 δολάρια επιτρέπουν στον Χάρμπισον να ισχυρίζεται με άνεση ότι «ο σαϊμποργκισμός δεν είναι και τίποτε αφύσικο: μια κεραία είναι κάτι που έχουν πολλά έντομα και ο εντοπισμός του Βορρά είναι κάτι που κάνουν οι καρχαρίες. Όλα αυτά μπορούμε πια να τα εφαρμόσουμε στους ανθρώπους»!
Με το αζημίωτο φυσικά.

Ενοικιάζονται σώματα

Κάτι εντελώς σάπιο όμως βρίσκεται στη Χάρτα Δικαιωμάτων του Ιδρύματος Σάιμποργκ η οποία μεταξύ άλλων διακηρύττει ότι μάχεται «για την ιδιοκτησία, την αδειοδότηση και τον έλεγχο των επαυξημένων, εναλλακτικών και συνθετικών σωματικών ανατομιών, την επικοινωνία, τα δεδομένα, την τηλεμετρία που παράγουν, καθώς και για τον ίδιο τον ορισμό του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος».
Ιδού μεταξύ άλλων ποια δικαιώματα διασφαλίζει στα άτομα που «ενοικιάζουν» το σώμα τους ως ξενιστή εμφυτευμάτων:


Δικαίωμα στην Οργανική Πολιτογράφηση (Right to Organic Naturalization):
Κάθε πρόσωπο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από εκμεταλλευτικές ή τραυματικές τρίτες ιδιοκτησίες ζωτικών και υποστηρικτικών σωματικών συστημάτων. Κάθε πρόσωπο δικαιούται μια εύλογη συμμετοχή στο κέρδος που θα προκύψει από στοιχεία που ανήκουν σε τρίτο μέρος και έχουν τοποθετηθεί, προσαρτηθεί, εμφυτευτεί, εγχυθεί, εισαχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, και μόνιμα ενσωματωθεί στο σώμα ενός προσώπου για μακροπρόθεσμο σκοπό.
Δικαίωμα στην σωματική κυριαρχία (Right to Bodily Sovereignity):
Ένα άτομο υπερισχύει των υπηρεσιών πληροφοριών, των πρακτόρων και των δραστηριοτήτων τους, είτε ενεργούν ως μόνιμοι κάτοικοι, επισκέπτες, αλλοδαποί, παραβάτες, επαναστάτες ή εισβολείς μέσα στο σώμα του ατόμου και του τομέα του (domain).

Όποιος κατέχει λίγο πληροφορική αντιλαμβάνεται με τρόμο τι σημαίνει να μπορούν να «μπουν» εξ αποστάσεως μέσα στο σώμα σου διάφοροι τρίτοι.

Ουσιαστικά τέτοιες Χάρτες Δικαιωμάτων ομολογούν ότι εφόσον ένας σάιμποργκ μπορεί να νοικιάζει το σώμα του σε οποιονδήποτε το θέλει για να πειραματιστεί με διάφορα εμφυτεύματα και άλλα μηχανικά μέρη που του ανήκουν, τότε ο κάτοχός του θα πρέπει να αμοίβεται με μια «εύλογη» συμμετοχή στο κέρδος, προβάλλοντας έτσι τον σαϊμποργκισμό ως ένα είδος βιοπορισμού στη θνήσκουσα δυτική μεσαία τάξη.

Εν κατακλείδι και με βάση τη γνωστή novlangue της Νέας Τάξης, για να καμφθούν αντιστάσεις, όσοι υπερασπίζονται την ακεραιότητα της φυσιολογίας του Σάπιενς προβάλλονται ως βιοσυντηρητικοί, τους κολλούν την ετικέτα οπισθοδρομικοί, καθυστερημένοι και φανατικοί, όπως σε απλούς οικογενειάρχες πατριώτες κολλούν την ετικέτα εθνίκια, φασίστες και ναζί.

Ελπίζουμε ότι πρόσφατη προδοσία της πατρίδας μας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αν μη τι άλλο διευκόλυνε ακόμα και τους άλλοτε ανυποψίαστους να κατανοήσουν καλύτερα τι παίζεται σε διεθνές επίπεδο.

Αντίστοιχα λοιπόν μη περιμένετε ν’ ακούσετε ποτέ αρνητικές τοποθετήσεις για τον σαϊμποργκισμό διότι κι αυτός εμπίπτει στην ίδια ακριβώς προπαγάνδα, στο ίδιο ακριβώς σχέδιο πολτοποίησης των ανθρώπινων φυλών, εθνών, κρατών, πολιτισμών, και θρησκειών της κιμαδομηχανής της τεχνοφεουδαρχίας.
Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

ΠΗΓΕΣ:
Cyborg Αrts
Cyborg Foundation
Today on Line
Thinking Digital
Wired
Motherboard
BBC
Kurtzeil AI
CNN
Wikipedia
What’s it like to be a cyborg?” | Talks at Google
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[1] Διοδοντική επικοινωνία: επικοινωνία μέσω εμφυτευμάτων-δοντιών φυτεμένων στην ανθρώπινη γνάθο που επικοινωνούν με Βlue tooth και τα οποία λειτουργούν ως… joysticks. H επικοινωνία γίνεται μέσω ενός είδους σημάτων Μορς ανάλογα με τον τρόπο που θα τρίζουν τα δόντια. Το εγχείρημα αναπτύχθηκε από ομάδα 16 ατόμων. Το Ίδρυμα Σάιμποργκ δεν αποκάλυψε ποιος είναι ο χρηματοδότης του
[2] Δυνατότητα θέασης αντικειμένων που βρίσκονται και πίσω από το κεφάλι μας
[3] Σπίντμποργκ: σκουλαρίκια που επιτρέπουν να αντιληφθεί κάποιος την ακριβή ταχύτητα οποιασδήποτε κίνησης γύρω του μέσα από δονήσεις σε εμφυτευμένο τσιπάκι στο χέρι του. Παντελώς άχρηστο γκάτζετ που δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης παρά τη προώθηση του τσιπαρίσματος

Πηγή: