Γιατί επιλέγεται λάθος χρόνος.

Αποτέλεσμα εικόνας για χρονοςΓράφει ο Κλεισθένης.
Όταν θέλεις να λύσεις κάποιο πρόβλημα με κάποιον άλλο, καλό είναι να περιμένεις τον κατάλληλο χρόνο.
Η βιασύνη να λυθεί το σκοπιανό τώρα που η Ελλάδα μας είναι σε δεινή οικονομική και κοινωνική θέση, ήταν και είναι μέγα σφάλμα. 

 
Έχουμε παραχωρήσει στους, κατά κύριο λόγο, Γερμανούς την οικονομική και ίσως την εθνική μας κυριαρχία. Είμαστε σε αδύναμη θέση.

Όταν δεν διαπραγματεύεσαι από θέση ισχύος, λογικό είναι το αποτέλεσμα νάναι κακό.
Δεν φτάνει που οι κυβερνώντες προσπάθησαν να λύσουν το σκοπιανό τώρα, με την Ελλάδα σε αδύναμη θέση, ετοιμάζονται να λύσουν και τα προβλήματα με την Αλβανία. Ξανά μέγα λάθος.

Επειδή οι κυβερνώντες θα θελήσουν να λύσουν τώρα και τις διαφορές μας με την Τουρκία, τότε πράγματι μας περιμένει κι άλλη εθνική ήττα.
Διαβάζουμε και ακούμε ότι έβαλαν στόχο την σύναψη ενδιάμεσης συμφωνίας για την Κύπρο μας.
Που θα καταλήξουν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες; Σίγουρα σε υποχωρήσεις και ζημιά των εθνικών μας δικαίων.

Φυσικά δεν λύθηκε το σκοπιανό κι ας μας λένε περί του αντιθέτου. Τώρα αρχίζει να οξύνεται το πρόβλημα. Το εγγύς μέλλον θα δείξει.
Πάντοτε οι καλύτερες λύσεις των διεθνών προβλημάτων μιας χώρας δίνονται όταν η χώρα είναι ισχυρή.

Τα προβλήματα μιας χώρας κυρίως με τους γείτονές της απαιτούν λύσεις που εξυπηρετούν τα εθνικά δίκαια. Δεν προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Ας διδαχθούμε απ' τον τρόπο και τον χρόνο που άλλες χώρες προσπάθησαν και κατάφεραν να λύσουν διμερή και πολυμερή προβλήματα.

Δεν τάσσομαι υπέρ όσων συνομμωσιολογούν, ούτε αποδέχομαι τις εύκολες κατηγορίες για εθνικές προδοσίες και μειοδοσίες. Περιμένω αποδείξεις για τα ανωτέρω.

Οι επιζήμιες και λάθος λύσεις είναι απόρροια του χαμηλού επιπέδου του πολιτικού προσωπικού και της αδύναμης θέσης της χώρας.
Φυσικά και θα αποδώσω ευθύνες σαν Έλληνας πολίτης σε όσους κάνουν εθνική ζημιά στην χώρα. 

Ας το καταλάβει το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι δεν πρέπει να επιδιώξει λύσεις των προβλημάτων τώρα. Ας περιμένει καλύτερες συνθήκες. Η βιασύνη να λύσουν χρονίζοντα προβλήματα που δεν έχουν άμεσο και ζημιογόνο αντίκτυπο στην χώρα, καλό θα είναι να περιμένουν καλύτερο κλίμα στην χώρα. 

Δύο κατά την γνώμη μου είναι οι αλλαγές που θα δώσουν την δυνατότητα στην Ελλάδα μας να λύσει επ' ωφελεία τις διενέξεις με τους γείτονες.

1)η Αλλαγή του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού και 

2)η η οικονομική ισχυροποίηση της χώρας που σημαίνει και κοινωνική συνοχή.

Ίδωμεν.-