Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Βέλγιο: Διαδήλωση μαθητών για τα αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά ...

Με αίτημα να συνεχιστεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα σχολεία του Βελγίου μαθητές και καθηγητές διαδήλωσαν στη Γάνδη. «Μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία ακόμα και αν είναι νεκρή», αναφέρει σε δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα De Standaard.

 
Οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι περίπου 1.000 μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές πήραν μέρος στη συγκέντρωση προκειμένου να υπερασπιστούν τις κλασικές γλώσσες. Το τελευταίο διάστημα στο Βέλγιο έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για τη χρησιμότητα των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών, μιας και οι οιωνοί δεν είναι καλοί. 

Σε σχολεία της Φλάνδρας, της ολλανδόφωνης δηλαδή περιοχής, οι μαθητές που επιλέγουν τα αρχαία ελληνικά δεν ξεπερνούν τους 5.064 έναντι 5.921 την περίοδο 2008-2009 (μείωση κατά 14,5%). 

Εξίσου μειωμένος παρουσιάζεται ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν τα λατινικά, οι οποίοι την περσινή χρονιά ανήλθαν σε 23.339 (μείωση κατά 18,6%).

 

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.

Διαβάστε στο Εξήντα άνω.