"Τι φορούσα όταν με βίασαν"...


 Τι φορούσα όταν με βίασαν
Toυς μύθους που επικρατούν γύρω από το θέμα του βιασμού προσπάθησε να αναδείξει ένα πρότζεκτ, το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στο Molenbeek στις Βρυξέλλες.

Στην έκθεση υπό τον τίτλο "Τι φορούσα όταν με βίασαν" παρουσιάστηκαν συνολικά 18 ενδύματα, ανάμεσα στα οποία υπήρχε ένα μικροσκοπικό πουκάμισο "My Little Pony" που θα μπορούσε να ανήκει σε παιδί, ένα τζιν και ένα μπλουζάκι, το κάτω μέρος μια αθλητικής φόρμας και μια αστυνομική στολή.

Πρόκειται για απλά, καθημερινά ρούχα. Η εγκατάσταση είχε σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν τους εαυτούς τους να αντικατοπτρίζονται στα ρούχα.



Η ονομασία του πρότζεκτ δεν είναι τυχαία- πρόκειται για ένα ερώτημα που τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης καλούνται συχνά να απαντήσουν, καθώς υπάρχει ο μύθος ότι το «προκλητικό» ρούχο προκαλεί τον βιασμό. Δεν είναι λίγες οι φορές που το θύμα βιασμού στοχοποιείται και θεωρείται υπεύθυνο.


Μια ξεπερασμένη άποψη, η οποία όμως παρουσιάζεται ακόμη και στα δικαστήρια - και τα θύματα εξακολουθούν να απαντούν σε ταπεινωτικές ερωτήσεις σχετικά με τα ρούχα, τον τρόπο ζωής και το σεξουαλικό τους ιστορικό.




Πηγή: