Μια ελπίδα γεννιέται... Βοηθήστε μας να μη χαθεί...

Μια ελπίδα γεννιέται... Βοηθήστε μας να μη χαθεί
Ένα μωρό, αντικρίζει για πρώτη φορά τον κόσμο γεμίζοντας με χαρά ολόκληρη την οικογένειά του.  Ελπίδες, όνειρα για το νεογέννητο που ξεκινάει τώρα το ταξίδι του στη ζωή, πλημμυρισμένο από την αγάπη και τη φροντίδα των δικών του ανθρώπων. 

 
Όλα τα μωρά όμως δεν ξεκινούν τη ζωή τους με τους καλύτερους οιωνούς.  Δυστυχώς, παγκοσμίως οι θάνατοι των νεογέννητων παραμένουν ανησυχητικά υψηλοί, ιδίως μεταξύ των φτωχότερων χωρών του κόσμου. Τα μωρά που γεννιούνται στις φτωχότερες χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν τις χειρότερες πιθανότητες επιβίωσης.  Με τη βοήθειά σας όμως, θα μπορέσουμε να δώσουμε στα λιγότερα προνομιούχα μωρά, όπου και αν βρίσκονται αυτά, την ευκαιρία να ζήσουν και να μεγαλώσουν. 

Ενώ τα τελευταία 25 χρόνια έχει μειωθεί στο μισό ο αριθμός των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών, δυστυχώς δεν έχει σημειωθεί παρόμοια πρόοδος στον τερματισμό των θανάτων παιδιών ηλικίας κάτω του ενός μηνός. Με τη βοήθειά σας όμως θα καταφέρουμε να αναστρέψουμε αυτή την τραγική στατιστική.

Η UNICEF ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία με το σύνθημα «ΖΩΗ για κάθε παιδί», για να απαιτήσει και να προσφέρει ποιοτικές και οικονομικά προσιτές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τα νεογέννητα σε όλο τον κόσμο.

Πάνω από το 80% των θανάτων νεογέννητων έχουν ως αιτία την προωρότητα, επιπλοκές κατά τη γέννηση ή λοιμώξεις όπως η πνευμονία και η σηψαιμία, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF.  Αυτοί οι θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν με πρόσβαση σε κατάλληλες υγειονομικές υπηρεσίες, μαζί με αποδεδειγμένες πρακτικές όπως καθαρό νερό, απολυμαντικά, μητρικό θηλασμό μέσα στην πρώτη ώρα, τη ζεστή επαφή της μητρικής αγκαλιάς και καλή διατροφή.

Ελπίζουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι ζωής με την υποστήριξή σας στη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τις θερμότερες ευχαριστίες μας,
Σοφία Τζιτζίκου
Πρόεδρος


Πηγή: