Αυτός!!! είναι πατέρας. (βίντεο)...

Perierga.gr - Πατέρας ανοίγει δρόμο για να πάνε τα παιδιά του σχολείο!
Έφτιαξε δρόμο στη ζούγκλα για να πάνε τα παιδιά του σχολείο!
Ορισμένοι γονείς θα μπορούσαν να μετακινήσουν και βουνά, αν χρειαζόταν, για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να αποκτήσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση. Ένας πατέρας από την Ινδία φαίνεται ότι εφάρμοσε αυτό το ρητό στην πράξη!
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Jalandhar Nayak διέσχιζε καθημερινά μια δασική περιοχή προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο σε μήκος 2 χιλιομέτρων. Ο στόχος του; Να εξασφαλίσει στα τρία παιδιά του έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο να φτάνουν στο σχολείο τους.

Η οικογένεια ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό και τα παιδιά για να φτάσουν στο σχολείο έπρεπε καθημερινά να διασχίζουν ένα στενό και γεμάτο πέτρες μονοπάτι, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

«Βλέποντας τα παιδιά μου να σκοντάφτουν στις πέτρες αποφάσισα να ανοίξω ένα δρόμο μέσα από το βουνό για να μπορούν να περπατούν χωρίς να κινδυνεύουν, μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους», επισημαίνει ο πατέρας.

Χρησιμοποιώντας μόνο μερικά βασικά εργαλεία, όπως σφυρί, ο Ινδός κατόρθωσε να πετύχει αυτό που ήθελε. Οι τοπικές αρχές όταν πληροφορήθηκαν για αυτή του την κίνηση, αποφάσισαν να τον πληρώσουν για τις ώρες που πέρασε προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο μέσα από το δάσος, αλλά και να ολοκληρώσουν το  άνοιγμα του δρόμου μέχρι το σχολείο των παιδιών του.

Όπως επισημαίνει ένας δημοσιογράφος του BBC, «ο δρόμος που κατασκεύασε ο Nayak είναι τόσο καλός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από αυτοκίνητα. Επίσης, είναι εντυπωσιακό το ότι για την κατασκευή του δρόμου δεν έκοψε κανένα δέντρο».

Πηγή: