«Το Bitcoin είναι αληθινό αλλά είναι φούσκα»...

Το Bitcoin δεν είναι απάτη, είναι αληθινό, αλλά στα σημερινά επίπεδα των 8.200 δολαρίων είναι «φούσκα», ξεκαθαρίζουν οι οικονομικοί διευθυντές που συμμετείχαν σε έρευνα του CNBC.

 
Το 27,9% των οικονομικών στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα υποστηρίζουν ότι το γνωστό κρυπτονόμισμα είναι «φούσκα αλλά αληθινό», ακριβώς το ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι πρόκειται για «απάτη», ενώ το 30% δεν θεωρεί ότι έχει επαρκείς γνώσεις για να λάβει θέση.

Τη Δευτέρα, το κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ, με την τιμή του να σπάει το φράγμα των 8.200 δολαρίων. Σήμερα, Τρίτη, κυμαίνεται στα 8.243 δολάρια, διατηρώντας ουσιαστικά τα κέρδη του.

«Το Bitcoin δεν είναι ένα asset από το οποίο κερδίζουμε εκατομμύρια –είναι κάτι καινούργιο που μας προκαλεί περιέργεια. Είμαστε ανοιχτοί αλλά δεν έχουμε βρει ακόμη κάποιον τρόπο να το εντάξουμε στη δραστηριότητά μας», αναφέρει στο αμερικανικό δίκτυο ο Καρίμ Χατζάρ, οικονομικός διευθυντής της Solvay και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Οικονομικών Διευθυντών του CNBC.

«Εάν υποθέσουμε ότι έρχεται ένας πελάτης και μας λέει “θέλω να αγοράσω τα προϊόντα σας με Bitcoin”, δεν θα τον διώξουμε, βεβαίως, όμως θα αναζητήσουμε έναν τρόπο για να ρευστοποιήσει αυτά τα Bitcoin ώστε να προχωρήσει σε συναλλαγές μαζί μας», εξηγεί.

insider.gr