Θύμα βιασμού, 4χρονο κοριτσάκι σε στρατόπεδο προσφύγων στην Ελλάδα...

"Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ποιός ήταν ο  στόχος σου όταν έφτασες στην Ευρώπη;  Δεν το κάνω αυτό επειδή μου αρέσει, αλλά δεν έχω τα χρήματα, δεν έχω καμία επιλογή ".


Είναι τα λόγια ενός προσφυγόπουλου από τα πολλά παιδιά  που εξαναγκάζονται να πουλήσουν σεξ για να επιβιώσουν στην Ελλάδα.

Σε ένα τέτοιο στρατόπεδο, όπου υποτίθεται ότι παρέχεται προστασία, ένα τετράχρονο κοριτσάκι βιάστηκε.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ προειδοποιεί για μια «επιδεινούμενη επιδημία» σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στη χώρα, όπου στεγάζονται 62.000 αιτούντες άσυλο που έχουν πληγεί από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο των συνόρων μέσω της Ευρώπης.

Όμως, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, τα θύματα παγιδεύονται φοβισμένα σε στρατόπεδα με τους κακοποιούς και δεν απευθύνονται σε αστυνομικές αρχές οι οποίες στερούνται διερμηνείς και ειδικούς.

Σε ένα ελληνικό στρατόπεδο μάλιστα, ένας άντρας που είχε παντρευτεί ένα παιδί, βίασε άλλο ανήλικο κορίτσι που είχε ξυλοκοπηθεί  άσχημα από άλλους μετανάστες.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών ενημέρωσαν το Κέντρο για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τις εγκληματικές συμμορίες που «ευδοκιμούν» στα στρατόπεδα όπου πολλοί πρόσφυγες ζουν περισσότερο από ένα χρόνο, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας με τη σιωπή, τα θύματά τους.

"Έχοντας υπομείνει τους κινδύνους σεξουαλικής βίας ή έχουν βιώσει σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τα παιδιά μεταναστών υποφέρουν από φόβο σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα μέρος που τους είχε εγγυηθεί ασφάλεια και την προστασία ", αναφέρει η ίδια έκθεση.



Ιndependent.co.uk