Ηνωμένο Βασίλειο: Η επίθεση των ΜΜΕ μαζί με το αυτό-σαμποτάζ του Εργατικού Κόμματος απέδωσαν...

Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Βρετανία βγήκαν και δεν είναι θετικά για τους Εργατικούς. 

 
Φυσικά θα κατηγορηθεί ο ηγέτης τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, φυσικά οι δεξιοί του κόμματος θα φωνάξουν «στο είχα πει», φυσικά τα ΜΜΕ, τα οποία διεξήγαγαν μια έντονη και συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, χειρότερη και από αυτή των πολιτικών του αντιπάλων, δεν θα αναλάβουν καμία ευθύνη για το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχασαν την πίστη τους στον μοναδικό άνθρωπο (ή ομάδα) που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατεύθυνση της οικονομίας της αυτοκτονίας που θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση.

Οι επικείμενες γενικές εκλογές προμηνύουν ακόμη χειρότερη καταστροφή σε λίγες εβδομάδες, καθώς προβλέπεται μια «κατολίσθηση», η οποία θα δώσει στην πρωθυπουργό Μέι (κυριολεκτικά «παντρεμένη» με το Σίτι του Λονδίνου – την οικονομική ζώνη του Λονδίνου – μέσω του άντρα της που είναι τραπεζίτης) πλήρη ελευθερία για να ολοκληρώσει την καταστροφή των δημόσιων υπηρεσιών – υγεία, εκπαίδευση, στέγαση και κοινωνική πρόνοια.

Έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία να δεσμευτεί με την δολοφονική εξωτερική πολιτική του Τραμπ, ξεκινώντας από την Κορέα, αλλά και να πάει παραπέρα αν χρειαστεί. Έχει επίσης απαντήσει στις ανησυχίες του Κόρμπιν σχετικά με την αποστολή πυρηνικών πυραύλων για να καταστρέψουν πολίτες με μια δήλωση ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει.

Τι συμβαίνει λοιπόν στις καρδιές των ανθρώπων που ψηφίζουν τις πιο αυτοκαταστροφικές επιλογές; Τους Τραμπ, τις Λεπέν, τις Μεί, τους Ντουτέρτε αυτού του κόσμου;
Είναι η δύναμη των ΜΜΕ, εγκαθιστώντας τον φόβο και την παράνοια ενάντια σε δυνητικούς εχθρούς, τόσο ισχυρή ώστε μόνο έχοντας εντελώς ψυχρούς ηγέτες αισθάνονται «ασφαλείς»;

Αυτό το κύμα βάρβαρων κυβερνήσεων που αναλαμβάνει την εξουσία σε όλο τον κόσμο είναι καταστροφικό για την ανθρωπότητα. Δεν συνηθίζω να συμφωνώ με τις περιέργως ανακοινώσεις αποκαλυπτικού τύπου του καθηγητή Χώκινγκ. Σήμερα μας λέει ότι έχουμε 100 χρόνια για να φύγουμε από αυτόν τον πλανήτη. Αναπόφευκτα αυτό σήμερα φαίνεται σαν κάτι λογικό.

Λοιπόν, όχι! Μπορώ να δω από πού προέρχεται, αλλά είναι ακριβώς τώρα που η ενεργοποίηση εναντίον αυτής της καταστροφικής κατεύθυνσης πρέπει να λάβει χώρα στις σκέψεις, στα αισθήματα και στις πράξεις όλης της ανθρωπότητας. Η Ενεργή Μη Βία έχει όλα τα εργαλεία για να αλλάξει την κατεύθυνση, χρειάζεται μόνο οι άνθρωποι να δεσμευτούν σε αυτό.
Η απάθεια δεν είναι πλέον επιλογή.


Silvia Swinden  pressenza.com