ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !

Χωρίς τέλος ο πόλεμος κατά του λαού. Αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ένα Ενωτικό, Πατριωτικό, Προοδευτικό Μέτωπο !

 
Με την αναμενόμενη ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου 2018-2021 εισερχόμαστε πλέον στην πλήρη μνημονιακή μετάλλαξη της ελληνικής οικονομίας, της κοινωνίας, της δημοκρατίας…

Αρχίζουν πλέον να υλοποιούνται οι μη αντιστρεπτές -για το αόριστο μέλλον- νεοφιλελεύθερες καταστάσεις.

Παγιώνεται η αλλοτρίωση της χώρας και η μετάπτωσή της σε δευτερεύουσα, ελλειμματική, συμπληρωματική οικονομία και κοινωνία εν σχέσει με αυτές του σκληρού πυρήνα της ΟΝΕ.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες επαίρονται ότι εφαρμόζουν «το μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης στον κόσμο», δηλαδή παραδίδονται στο ξένο (κυρίως κρατικό) κεφάλαιο όσα απομένουν από τα κύρια στοιχεία του υλικού και άυλου πλούτου της πατρίδας που συσσώρευσαν οι αιώνες.

Χωρίς αυτόν τον υπαρκτικό σκελετό υπό δημόσιο, κοινωνικό και δημοκρατικό έλεγχο, καμιά κοινωνία δεν επιβίωσε στο πέρασμα των αιώνων.

Καταλύεται στο δημοκρατικό φαντασιακό των πολιτών η βάση τού δημοκρατικού πολιτεύματος, δηλαδή η διάκριση των λειτουργιών και των εξουσιών, αφού -παρά τη ρητή και εκπεφρασμένη γνώμη των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας για την αντισυνταγματικότητα τής προ-νομοθέτησης πολλών διατάξεων- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εισηγείται και η Βουλή εκτελεί εν γνώσει της το αντισυνταγματικό αυτό έργο!

Το Κοινοβούλιο, στην περιστασιακή και υπό έκτακτες συνθήκες σχηματισθείσα πλειοψηφία του Σεπτεμβρίου του 2015, εκτελεί πλέον υπαγορευμένη από τους δανειστές και συντεταγμένη νομοθέτηση προγραμμάτων εις βάρος του λαού.

Με το συζητούμενο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κήρυξε τον πόλεμο για λογαριασμό των δανειστών, εναντίον της ελληνικής κοινωνίας!

Έτσι προκύπτει η αδήριτη ανάγκη δημιουργίας ενός Ενωτικού, Πατριωτικού και Προοδευτικού Μετώπου από πρόσωπα και κινήσεις που έμειναν όρθια στη μνημονιακή λαίλαπα και θα προτείνουν ένα πρόγραμμα εξόδου από τον καταστροφικό δρόμο των τεσσάρων Μνημονίων, με κύριους άξονες:
-την ανάκτηση της νομοθετικής, θεσμικής και οικονομικής κυριαρχίας
-και την αυτοδύναμη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού, αλλά και σε μια φυσιολογική και εξισορροπημένη σχέση με το ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Οι μέχρι σήμερα αντιμνημονιακές δυνάμεις, μετά την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στον νεοφιλελεύθερο δρόμο, δεν μπόρεσαν δυστυχώς να εμπνεύσουν τον καταπτοημένο μας λαό σε έναν νέο εθνικό αναστοχασμό.

Είναι καιρός να φύγουμε από τον «μοιραίο» δρόμο και να αντικρύσουμε με θάρρος και δημιουργικότητα τον ανοιχτό ορίζοντα τού αυτοπροσδιορισμού και του αγώνα!
Γιατί κανένας δεν σέβεται ένα πτοημένο και υπάκουο στις εντολές των ξένων έθνος!

Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν επιτέλους ένα σαφές, άμεσο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που θα τους ξαναδώσει ελπίδα, θάρρος και δημιουργικότητα!
Ας ελπίσουμε ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις θα είναι απαρχή αυτού του νέου ξεκινήματος!


enypekk.gr
Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Η Εκτελεστική Επιτροπή