Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο πέθανε μετά από 146 χρόνια ζωής...

Ένας Ινδονήσιος, που φέρεται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς είχε φτάσει, τουλάχιστον σύμφωνα με την οικογένειά του και τις τοπικές αρχές, τα 146 του χρόνια, απεβίωσε αυτήν την εβδομάδα στην πόλη Σράγκεν.Ο Σοντιμέτζο, γνωστός στην πόλη του με το όνομα Μπα Γκότο, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα που είχε εκδόσει η κυβέρνηση. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ημερομηνία γέννησής του είχε εξακριβωθεί από τις τοπικές υπηρεσίες της πόλης Σράγκεν, στην κεντρική Ιάβα.

Ο Μπαχ Γκότο τον Αύγουστο του 2016 είχε δηλώσει: «Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω. Τα εγγόνια μου είναι όλα ανεξάρτητα». Όπως είχε πει δε ένας εγγονός του, ο Μπαχ ετοιμάζεται για τον θάνατό του ήδη από όταν ήταν 122 του χρόνια και έχει ήδη ετοιμάσει το μνήμα του από το 1992.
Ο μαθουσάλας από την Ινδονησία είδενα πεθαίνουν τόσο τα 10 του αδέρφια όσο και οι τέσσερις σύζυγοί του αλλά και τα παιδιά του και πλέον είχε μόνο τα εγγόνια του και τα δισέγγονα του.

Ο εγγονός του Σοντιμέτζο είπε ότι την τελευταία εβδομάδα ο Ινδονήσιος μαθουσάλας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή η υγεία του είχε επιδεινωθεί. "Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε ούτε να φάει ούτε να πιει", είπε ο Σουριάντο. Ο παππούς ζητούσε επίμονα να επιστρέψει στο σπίτι του και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε.

Η κηδεία του τελέστηκε την Δευτέρα σε κοιμητήριο της πόλης του.
Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ και η ηλικία του κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν. Πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.indonesian 146 years old

indonesian 146 years old
indonesian 146 years old
huffingtonpost.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.