Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Quiz για δυνατούς λύτες...

Η είδηση: Τις δωρεές σε κόμματα και σε υποψήφιους βουλευτές θα πρέπει να δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις οι φορολογούμενοι καθώς εισάγεται νέος ειδικός κωδικός. Μάλιστα οι δωρεές αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

 
Δλδ αν ένας πατέρας ή ένας παππούς δώσει στο παιδί του ή το εγγόνι του 5.000 ευρώ προκειμένου να το βοηθήσει λόγω κρίσης ή για το νέο ξεκίνημά του, φορολογείται με φόρο 10%, τουτέστιν με 500 ευρώ! Αν όμως ο οποιοσδήποτε Έλληνας φορολογούμενος πολίτης δώσει το  
ίδιο ποσό (5.000 ευρώ) σε κάποιον βουλευτή, τότε όχι μόνο δεν φορολογείται, αλλά το ποσό της δωρεάς που δίνει στον βουλευτή εκπίπτει από το δηλωθέν φορολογητέο του εισόδημα! 
Του γίνεται δηλ. έκπτωση!
----------------------------------------------------------------------------------
Μπορείτε να δώσετε την σωστή απάντηση στο quiz:
Ένας πατέρας κάνει δωρεά 5000 ευρώ στον γιο του που είναι υποψήφιος βουλευτής. Θα πληρώσει φόρο 10% δλδ 500 ευρώ ή θα τύχει απαλλαγής; Περιμένω τις απαντήσεις σας στα σχόλια...

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 komentar:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.