Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Νοσ. Ρίου: Δημόσια συγνώμη για τον κρατούμενο που χειρουργήθηκε με χειροπέδες...

Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου.
 Δημόσια συγγνώμη, ζητούν η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και η Ιατρική Υπηρεσία του Γενικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου Πατρών, για το γεγονός ότι 25χρονος κρατούμενος χειρουργήθηκε φορώντας χειροπέδες. 


Μάλιστα ακριβώς επειδή το θέμα το θέμα της διαχείρισης των κρατουμένων είναι πολύ ευαίσθητο, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας, ο Διοικητής έχει επεξεργαστεί από καιρού προτάσεις για πρωτόκολλο διαχείρισης κρατουμένων.

Για τον λόγο αυτόν, αύριο πρόκειται να επισκεφθεί τις φυλακές του Αγίου Ανδρέα, προκειμένου από κοινού με το Διευθυντή και αντιπροσωπεία των κρατουμένων να συζητήσουν ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα παρέχει αφ’ ενός ασφάλεια στους επαγγελματίες υγείας και αφ’ ετέρου θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το θέμα θα έχει λήξει οριστικά εντός της εβδομάδος.

Ας δούμε τι συνέβη με το περιστατικό με τον κρατούμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 10/3/2017 και ώρα 11:00π.μ. διεκομίσθη στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας ο κρατούμενος Δ. Κ. 25 ετών για διενέργεια προγραμματισμένης χειρουργικής μικροεπέμβασης στο δέρμα της κοιλιακής χώρας .

Η επέμβαση περιελάμβανε την εκτομή – αφαίρεση δερματικού κοκκιώματος, με τοπική αναισθησία (αντιδραστικού ουλώδους ιστού), σε έδαφος ράμματος από προηγηθείσα χειρουργική επέμβαση προ ετών στην κοιλιακή χώρα.

Ο ασθενής τοποθετήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι όπου τοποθετήθηκαν τα χέρια του επί του θωρακικού τοιχώματος όπως συνηθίζεται για την διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης. Ρωτήθηκε ο ασθενής εάν νοιώθει αναπαυτικά και η απάντηση ήταν θετική. Μάλιστα του ζητήθηκε να μην κατεβάσει τα χέρια του προς την κοιλιακή χώρα για να μην ξαποστειρώσει το χειρουργικό πεδίο.

Η διαδικασία διήρκησε περίπου 10-15 λεπτά. Έγινε συρραφή του τραύματος και εδόθησαν οδηγίες να επανέλθει ο ασθενής στα Ε.Ι. για επανέλεγχο.

Ο ασθενής έκδηλα ικανοποιημένος και φιλικός ρωτούσε τον θεράποντα ιατρό αν θα παραβρίσκεται ο ίδιος την Δευτέρα και ο οποίος του υποσχέθηκε ότι εάν προλάβει και έχει τελειώσει ένα προγραμματισμένο χειρουργείο θα παραβρίσκεται.

Παρών ήταν ο νοσηλευτής και στην πόρτα εισόδου στον χώρο των μικροεπεμβάσεων παραβρίσκονταν δύο φύλακες.

Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί εγχείρησης ανοικτής κοιλίας, περί εκθέσεως του ασθενούς σε δημόσια θέα και ότι εγχειρίστηκε με τα χέρια ψηλά είναι αναληθή.

Αυτό που είναι αληθές είναι ότι στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο.

Παρά ταύτα η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και η Ιατρική Υπηρεσία ζητούν δημόσια συγγνώμη».

onmed.gr

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

1 σχόλιο :

 1. Να τα πρώτα κυβερνητικά αποτέλεσμα των .... προσλήψεων!!!

  ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ:


  Ανώνυμος12 Μαρτίου 2017 - 2:02 μ.μ.

  ΘΕΜΑ:Προσλαμβάνουν στα Νοσοκομεία και Νεκροτομία Κομμώτριες και... Σαλεπιτζήδες!


  Σε απόλυτο φιάσκο οδηγείται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει με Κομμώτριες κ. Σαλεπιτζίδες το προσωπικό του ΕΣΥ (και του Εγώ) με την πρόσληψη περίπου 4.000 Συμβασιούχων .... ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΩΝ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.