Φοβάται ο Γιάννης το θεριό ή ποιος φοβάται το χάος...

Γράφει ο Κλεισθένης.
Ποιος και γιατί φοβάται το χάος. Το χάος είναι απαρχή μιας νέας γέννησης και υπό ορισμένες συνθήκες η δόμηση ενός καλύτερου αύριο.


Όταν το σάπιο καθεστώς και τα υπόδουλα ΜΜΕ "ουρλιάζουν" ολημερίς κι ολονυχτίς "κλείστε την αξιολόγηση" εγώ και εσείς πρέπει να "κουμπωνόμαστε".

Για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να παρθούν τόσο σκληρά μέτρα περαιτέρω φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας που θάπρεπε κάθε σόφρων να απεύχεται.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν δεν κλείσει η αξιολόγηση;

Οι δανειστές δεν θα πάρουν σε λίγους μήνες ένα μέρος απ΄το λεγόμενο χρέος. Αυτό γιατί τα νέα δανεικά που θα μας δώσουν θάναι για την πληρωμή παλιότερων δανεικών, δλδ κάτι σαν μεταχρονολόγηση εξώφλησης.

Σίγουρα αυτό θα είναι καταστρεπτικό για τους δανειστές. Άρα θα φροντίσουν να κλείσει η αξιολόγηση για να πάρουν τα ληστρικά τους "δανεικά".

Μας λένε συνεχώς ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση και δεν πληρώσουμε τα δανεικά αυτό θα σημάνει πτώχευση. Δλδ μας λένε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε πτωχεύσει αλλά ζούμε στον ευρωπαράδεισο. 

Αν υποθέσουμε ότι γίνει αυτή η περιβόητη πτώχευση, ποιος θα βγει ζημιωμένος; Στις πτωχεύσεις ιδιωτών η ζημιά είναι και για τα δύο μέρη, δανειστές και οφειλέτες. Στις πτωχεύσεις κρατών δεν είναι σίγουρο ότι θα υποστούν ζημιά οι οφειλέτες, ειδικότερα στην περίπτωσή μας, γιατί τα λεγόμενα δάνεια που μας έδωσαν τάχουμε ξεπληρώσει διπλά και τρίδιπλα, απλά με τους ληστρικούς τόκους των κορακιών-δανειστών δεν μειώνονται με τίποτε. Άσε που δόθηκαν με δόλιο τρόπο. Ήταν γνωστό ότι δεν επρόκειτο να αποπληρωθούν όσα παρανόμως ζητάνε οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Γιαυτό το σάπιο κατεστημένο πολεμά λυσσαλέα την συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης του "χρέους". Μας αρνείται να μάθουμε από ποιον και για ποιο λόγο πήραμε τα δάνεια και που χρησιμοποιήθηκαν.
 
Με δεδομένο ότι οι λαοί δεν πτωχεύουν αλλά μόνο τα κράτη, με δεδομένο ότι πτωχεύσεις έχουν κάνει σχεδόν όλα τα κράτη της υφηλίου, με δεδομένο ότι το νομικό πλαίσιο του ΟΗΕ καθώς και παλιότερες αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων σχετικές με τις απαιτήσεις δανειστών, δεν είναι σίγουρο ότι οι δανειστές θα πάρουν πίσω το λεγόμενο "χρέος" αλλά πολύ λιγότερα ίσως και τίποτε.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι δανειστές-τοκογλύφοι γιαυτό έχουν δώσει εντολές στα εγχώρια τσιράκια τους να τρομοκρατούν το λαό, συνεπικουρούμενα απ' τα προδοτικά ΜΜΕ μπας και πάρουν όσο περισσότερα γίνεται απ' την δημόσια περιουσία-φιλέτο.

Προσωπικά δεν θέλω να κλείσει η αξιολόγηση, δεν φοβάμαι την πτώχευση (που ήδη έχει γίνει) και ελπίζω να βρεθεί αυτός που θα διαολοστείλει τους δανειστές-τοκογλύφους μια ώρα αρχύτερα.

Πιστεύω σε μια αυτοδύναμη ανάπτυξη χωρίς δανεικά από τα διεθνή κοράκια. Οι Έλληνες έχουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό που αν έρθουν και επενδυθούν στην Ελλάδα τότε με σκληρή δουλειά και με το γνωστό Ελληνικό δαιμόνιο θα μεγαλουργήσουμε.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...