Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό ή ποιος φοβάται το χάος...

Γράφει ο Κλεισθένης.
Ποιος και γιατί φοβάται το χάος. Το χάος είναι απαρχή μιας νέας γέννησης και υπό ορισμένες συνθήκες η δόμηση ενός καλύτερου αύριο.


Όταν το σάπιο καθεστώς και τα υπόδουλα ΜΜΕ "ουρλιάζουν" ολημερίς κι ολονυχτίς "κλείστε την αξιολόγηση" εγώ και εσείς πρέπει να "κουμπωνόμαστε".

Για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να παρθούν τόσο σκληρά μέτρα περαιτέρω φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας που θάπρεπε κάθε σόφρων να απεύχεται.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν δεν κλείσει η αξιολόγηση;

Οι δανειστές δεν θα πάρουν σε λίγους μήνες ένα μέρος απ΄το λεγόμενο χρέος. Αυτό γιατί τα νέα δανεικά που θα μας δώσουν θάναι για την πληρωμή παλιότερων δανεικών, δλδ κάτι σαν μεταχρονολόγηση εξώφλησης.

Σίγουρα αυτό θα είναι καταστρεπτικό για τους δανειστές. Άρα θα φροντίσουν να κλείσει η αξιολόγηση για να πάρουν τα ληστρικά τους "δανεικά".

Μας λένε συνεχώς ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση και δεν πληρώσουμε τα δανεικά αυτό θα σημάνει πτώχευση. Δλδ μας λένε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε πτωχεύσει αλλά ζούμε στον ευρωπαράδεισο. 

Αν υποθέσουμε ότι γίνει αυτή η περιβόητη πτώχευση, ποιος θα βγει ζημιωμένος; Στις πτωχεύσεις ιδιωτών η ζημιά είναι και για τα δύο μέρη, δανειστές και οφειλέτες. Στις πτωχεύσεις κρατών δεν είναι σίγουρο ότι θα υποστούν ζημιά οι οφειλέτες, ειδικότερα στην περίπτωσή μας, γιατί τα λεγόμενα δάνεια που μας έδωσαν τάχουμε ξεπληρώσει διπλά και τρίδιπλα, απλά με τους ληστρικούς τόκους των κορακιών-δανειστών δεν μειώνονται με τίποτε. Άσε που δόθηκαν με δόλιο τρόπο. Ήταν γνωστό ότι δεν επρόκειτο να αποπληρωθούν όσα παρανόμως ζητάνε οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Γιαυτό το σάπιο κατεστημένο πολεμά λυσσαλέα την συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης του "χρέους". Μας αρνείται να μάθουμε από ποιον και για ποιο λόγο πήραμε τα δάνεια και που χρησιμοποιήθηκαν.
 
Με δεδομένο ότι οι λαοί δεν πτωχεύουν αλλά μόνο τα κράτη, με δεδομένο ότι πτωχεύσεις έχουν κάνει σχεδόν όλα τα κράτη της υφηλίου, με δεδομένο ότι το νομικό πλαίσιο του ΟΗΕ καθώς και παλιότερες αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων σχετικές με τις απαιτήσεις δανειστών, δεν είναι σίγουρο ότι οι δανειστές θα πάρουν πίσω το λεγόμενο "χρέος" αλλά πολύ λιγότερα ίσως και τίποτε.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι δανειστές-τοκογλύφοι γιαυτό έχουν δώσει εντολές στα εγχώρια τσιράκια τους να τρομοκρατούν το λαό, συνεπικουρούμενα απ' τα προδοτικά ΜΜΕ μπας και πάρουν όσο περισσότερα γίνεται απ' την δημόσια περιουσία-φιλέτο.

Προσωπικά δεν θέλω να κλείσει η αξιολόγηση, δεν φοβάμαι την πτώχευση (που ήδη έχει γίνει) και ελπίζω να βρεθεί αυτός που θα διαολοστείλει τους δανειστές-τοκογλύφους μια ώρα αρχύτερα.

Πιστεύω σε μια αυτοδύναμη ανάπτυξη χωρίς δανεικά από τα διεθνή κοράκια. Οι Έλληνες έχουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό που αν έρθουν και επενδυθούν στην Ελλάδα τότε με σκληρή δουλειά και με το γνωστό Ελληνικό δαιμόνιο θα μεγαλουργήσουμε.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

2 σχόλια :

 1. Καλημέρα και όλα είναι στον ..
  Αέρα !

  Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να ασχοληθούμε έστω και για λίγο με την ιστορία μιας παγκόσμιας γνωστής "εταιρείας" η οποία είναι και σύμβουλος πάνω σε νομοθετικά και οικονομικά θέματα Κρατών! π.χ. αυτή η "φίρμα" είναι ο βασικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης ! Ποια εταιρεία είναι; Την γράφουν pwc ! Τί ρόλο παίζει στην Ελλάδα (άκουσον άκουσον) σε συνάρτηση "και" με την ... Κίνα; Το Λούμπεν Προλεταριάτο της ΑριστεροΔέξιας Κυβερνητικής Κομπανανίας μαζί και με τούς άλλους χλεχλέδες των βουλευτικών εδράνων γιατί δεν μιλούν για την νομοθετική και οικονομική Direkt επιρροή και επιρροές που έχουν στην Ελλάδα; Σας ταΐζουν πλούσια όλους σας; Αλλά με τί όμως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ

  «Ο Πατριωτισμός ενός κόμματος ή Ατόμου δεν κρίνεται κυρίως από την θέση του κόμματος ή του Ατόμου στον πολιτικό και κοινωνικό Αγώνα στο εσωτερικό της Χώρας. Και ιδίως όταν ο αγώνας οξύνεται, οπότε δεν υπάρχει όριο σε συκοφαντίες ! Ο Πατριωτισμός ενός κόμματος ή ενός Ατόμου κρίνεται όταν κινδυνεύει η Ανεξαρτησία και η Ελευθερία της Πατρίδας ΜΑΣ! Εκεί η Λυδία Λίθος».

  《Ετσι Αγαπάμε Εμείς την Ελλάδα. Με την Καρδιά ΜΑΣ (την Ψυχή ΜΑΣ) και με το Αίμα ΜΑΣ.》


  «Ολα δείχνουν ότι ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός την Ελλάδα και τα Βαλκάνια διαλέγει σαν πεδία για την επόμενη πολεμική του πρόκληση. Πρέπει οι Αμερικανοί οι πλουτοκράτες και τα ρέστα που τρέφονται από τον πόλεμο, να καταλάβουν πως τα πολεμικά τους σχέδια ΔΕΝ θα περάσουν. Ο Λαός της Ελλαδος Αδούλωτος και Περήφανος ΞΑΝΑΛΕΕΙ το ΟΧΙ. Και αν τον κάνουνε τον πόλεμο θα πιάσει πάλι τα Ταμπούρια, θ' ανεβεί με τους Αντάρτες στα βουνά, θα τους κάνει τον πόλεμο τάφο τους. Αν οι εκμεταλευτές τολμήσουν, θα τους Τσακίσουμε (Τώρα)! Θα τους χτυπήσουμε και από πίσω μαζί με τους στρατούς των Λαϊκών Δυνάμεων! Δεν θα πολεμήσουμε τη Σοβ. Ενωση (Ρωσία)! Δεν θα ξαναγίνει 2η Ουκρανία»!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.