Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ...

 
ΕΠΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Ι. Οι εκθέσεις του ΔΝΤ που παραδέχονται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
 
*Υπάρχουν δύο εκθέσεις του ΔΝΤ: ευρείας κυκλοφορίας και εμπιστευτική. ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΝ:
-Η 1η "ότι έστω και αν η Ελλάδα  εφαρμόσει τις οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, το χρέος της παραμένει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ και η
2η Η Ελλάδα οδηγείται σε κατάρρευση.

Αναγκάζεται το ΔΝΤ να παραδεχθεί την ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του προγράμματος διάσωσης που το ίδιο μας επέβαλε. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑ τα 7 ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΔΝΤ προσπαθεί να εξηγήσει την αποτυχία του προγράμματος, με επιχειρήματα ασαφή και μη πειστικά (δεν εφαρμόσαμε όπως έπρεπε τα μέτρα). Για να μην αποδεχθεί την ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ, επειδή εφάρμοσε πειθήνια το απάνθρωπο, αναποτελεσματικό και ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΥΤΟ πρόγραμμα.
ΙΙ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ 2 ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ.
 
         
*Το ελληνικά χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο. Στις επόμενες δεκαετίες  κινδυνεύει να έχει τριπλασιαστεί ως ποσοστό στο τότε ΑΕΠ, ενώ ήδη σε ποσοστό 180% στο ΑΕΠ είναι κατά 65% ανώτερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο πριν από την κρίση.
Eκτός από το δημόσιο χρέος η Ελλάδα  αντιμετωπίζει και το υψηλότερο  ιδιωτικό  χρέος στην Ευρωζώνη της τάξης του 70% στο ΑΕΠ της

*Το ΑΕΠ της Ελλάδας εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 30% από την αρχή της κρίσης

* ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΦΙΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΕΣ ΠΕΡΙ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ το πιθανότερο είναι ότι η ελληνική οικονομία θα καταγράφει  σε μακροχρόνια βάση  ρυθμό ανάπτυξης 1% ενώ αντίστοιχα οι λοιπές οικονομίες της Ευρώπης 1,3%. Συνεπώς, θα εξακολουθήσει να διευρύνει το χάσμα της με την υπόλοιπη Ευρώπη.

*Οι μειώσεις συντάξεων αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του ΑΕΠ, ενώ το έλλειμμα ισούται με 11% αντίστοιχα. άρα, θα πρέπει να μειωθούν δραστικά και άλλο στο μέλλον.

*Το 2040, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων μετά βίας θα είναι το 63% του ΜΟ του αντίστοιχου ευρωπαϊκού. Και το επίπεδο αυτό, αν τελικά υλοποιηθεί, θα οφείλεται στη δραστική μείωση του πληθυσμού, εξαιτίας της μετανάστευσης κυρίως νέων

*ΑΠΑΙΤΟΥΝ α πρωτογενή πλεονάσματα που να ισούνται με το 3,5% του ΑΕΠ, ποσό τεράστιο που εκτός του ότι εξαθλιώνει το λαό, αποκλείει ταυτόχρονα και την όποια ανάπτυξη (Ο νομπελίστας Paul Krugman χαρακτήρισε τρελά αυτά τα πλεονάσματα).

*Η ανεργία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για δεκαετίες.

* Οι Βρυξέλλες,, που επιδεικνύουν αισιοδοξία, διότι αρνούνται κατηγορηματικά να δεχθούν το χαρακτηρισμό του ΔΝΤ, για το ελληνικό χρέος, ως  "εξαιρετικά μη βιώσιμου", διότι απλώς  η Ευρώπη το "θέλει" και το "επιβάλλει" ως βιώσιμο!

* Παράλληλα με τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ  του ΔΝΤ  οι εξελίξεις και οι προοπτικές εξελίξεων  στην Ελλάδα, προβάλλουν μια καταστραμμένη οικονομία στην οποία, και σε πείσμα των επώδυνων μέτρων της τελευταίας 7ετίας:

-το χρέος εξακολουθεί να αναρριχάται σε  απρόσιτα ύψη

-Κατανάλωση, αποταμίευση και επένδυση κυριολεκτικά καταποντίζονται

-Οι νέοι, κυρίως οι μορφωμένοι, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα ανέρχονται ήδη σε 426.000

-Οι επιχειρήσεις εξαφανίζονται  σε καθημερινή βάση  κατά δεκάδες 

-Η οικοδομική δραστηριότητα και οι σχετικές συναλλαγές βρίσκονται από καιρό σε διαρκή χειμερία νάρκη

- Η ανεργία που εξακολουθεί  να ανέρχεται, ξεγελάει, ωστόσο, όσους αναζητούν ψευδείς ενδείξεις αισιοδοξίας, πρώτον εξαιτίας της αθρόας μετανάστευσης των νέων μας, που περιορίζει τον ενεργό πληθυσμό, και δεύτερον εξαιτίας αυτών που εκλαμβάνονται ως "απασχολούμενοι", με μηνιαία αμοιβή  100-300Ε. Από τον Ιανουάριο μειώθηκαν 25.000 θέσεις εργασίας

-Σε ανθρωπιστικό επίπεδο έχουμε, ανάμεσα και σε πολλά άλλα, 10.000 αυτοκτονίες, 1 στους 3 μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία, ασθενείς που πεθαίνουν στα νοσοκομεία από ελλείψεις βασικών φαρμάκων και κρεβατιών στην εντατική και η φτώχεια έχει φθάσει σε έσχατο βαθμό, όπου ένα μεγάλο τμήμα ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

+++Που, ακριβώς, βλέπουν ορισμένοι, στο εσωτερικό και στην αλλοδαπή, βελτίωση της ελληνικής κατάστασης;;

ΙΙΙ. ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
=======================================
*ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ οι θεσμοί έχουν διαφωνίες μεταξύ τους, γιατί διακατέχονται από φανατικούς ιδεολογισμούς, τους οποίους επιβάλλουν στο ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο αν και αποδείχθηκε λανθασμένο και αδιέξοδο, ΠΡΕΠΕΙ  όμως ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. Τώρα μας επιβάλλουν και μέτρα χωρίς θεωρητική πατρότητα, όπως είναι τα προληπτικά μέτρα λιτότητας. Μέτρα τόσο σκληρά και παρανοϊκά που δεν έχουν πουθενά προηγούμενη εφαρμογή. 
 
Η εξήγηση του γιατί  συνεχίζεται ένα τόσο εσφαλμένο και αδιέξοδο για την Ελλάδα πρόγραμμα φαίνεται να είναι η προσπάθεια των φανατικών νεοφιλελεύθερων να έχουν μια επιτυχία των απόψεών τους, στην Ελλάδα, που είναι όπως όλα δείχνουν η τελευταία τους ευκαιρία. 
 
Ιδίως, τώρα, μετά την εκλογή του Donald Trump, ο οποίος προσπαθεί να κατευθύνει την παγκόσμια οικονομία προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, δηλαδή μακριά από την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση των τελευταίων 45  ετών,  την κατάσταση του laissez-faire, αλλά και την ύφεση διαρκείας που εκφράζεται στα αρνητικά επιτόκια.

ΩΣΤΟΣΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ, σε αυτόν τον κρανίου τόπο ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ, ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ!!!!! Τι να πει κανείς;;;

ΙV. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΙ
=======================================
Πως συμβαίνει αυτό το ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;;;;;


1) Κυβέρνηση (όλες οι  κυβερνήσεις της τελευταίας 7ετίας) και η αντιπολίτευση, αρνούνται να παραδεχθούν   ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης που μας υποχρεώνουν να εφαρμόζουμε οι δανειστές οδηγεί σίγουρα (και ήταν από την αρχή εμφανές), σε πλήρη αδιέξοδο.

2) Εκτός του ότι, ήδη από το 2013, ο πατέρας αυτού του προγράμματος, ο πρ. επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Olivier Blanchard, έκανε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, σχετικά με την τραγική και πολλών μεγατόνων υφεσιακή του βάση, και παρότι ακολούθησε σωρεία ανάλογων δηλώσεων, στην Ελλάδα οι αρμόδιοι "δεν άκουσαν", "δεν κατάλαβαν" την εσφαλμένη του βάση, αλλά αντιθέτως ακολούθησαν (ως πρόβατα επί σφαγή)  την αυστηρή εντολή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι "εσείς, μην ακούτε αυτά, αλλά συγκεντρωθείτε στις μεταρρυθμίσεις", και αυτό έκαναν αδιαλείπτως!  Αλλά ποιές Μεταρρυθμίσεις???? 
 
Το  Ξεπούλημα  της χώρας και  τη ζουγκλοποίηση της αγοράς εργασίας. Σωρεία μελετών  καταλήγει στο ότι η μείωση των μισθών δεν βοηθεί στην αύξηση  της  ανταγωνιστικότητας

3) Δηλαδή, επί 7 χρόνια, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ αιμορραγούμε  ακατάπαυστα για την εφαρμογή ενός προγράμματος, που ούτε σε 100 χρόνια δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Οι δύο πρόσφατες  εκθέσεις του ΔΝΤ, η ευρείας κυκλοφορίας και η εμπιστευτική, ομολογούν την  ΠΛΗΡΗ την  ΠΑΤΑΓΩΔΗ αποτυχία του ελληνικού  προγράμματος.  Πως να πληρωθεί ένα τόσο μεγάλο χρέος, χωρίς ανάπτυξη;;; (που αποκλείεται σε καθεστώς στραγγαλιστικής λιτότητας)

4) Και, ασφαλώς, δεν χρειαζόταν οι εκθέσεις του ΔΝΤ για να έχει καταλήξει κάθε λογικός άνθρωπος, και χωρίς να είναι οικονομολόγος, και μάλιστα από την αρχή αυτής της ιλαροτραγωδίας,  ότι ένα πρόγραμμα που επί 7 συναπτά έτη καταρρακώνει το ΑΕΠ, όσο και τις βασικές αναπτυξιακές ροπές, την κατανάλωση, την επένδυση, την αποταμίευση και το νεωτερισμό, και όταν ταυτόχρονα (και αναπότρεπτα) όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως οι βασικοί οικονομικοί δείκτες καταποντίζονται.

5) Και συνεπώς  αποτελεί   Σισύφειο έργο όλα όσα έχουν να κάνουν με "αξιολογήσεις", με "διαπραγματεύσεις", με "αναζήτηση ισοδυνάμων" κ.ο.κ. ΓΙΑΤΙ, χωρίς ανάπτυξη (που αποκλείεται στο ανθυγιεινό περιβάλλον των Μνημονίων)

*Πως να ξεπληρωθεί το χρέος όταν το ΑΕΠ μειώνεται συνεχώς;;;;

*Ποια ανάπτυξη όταν όλα μα όλα τα βασικά  αναπτυξιακά μεγέθη κατέρχονται (κατανάλωση, αποταμίευση, επένδυση).


6) Αποτελεί, όμως, και κάτι χειρότερο η παραμονή και η συνέχιση της εξυπηρέτησής αυτού του προγράμματος , που είναι εγκληματικό: το ότι δηλαδή   μεταφέρει ως μήνυμα στους νέους : την έμμεση ομολογία ότι είμαστε ένας ανίκανος λαός (όπως ακριβώς μας θέλουν οι Γερμανοί), που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αλλά βάζει και βάζει και βάζει υπογραφές, που αλυσοδένουν  γενιές και γενιές σε υποταγή, φτώχεια και ξενιτιά  (με ποιο δικαίωμα τα κάνουν όλα αυτά-ποιός τους έδωσε τέτοια δικαιώματα);;;;;

7) Ο κόμπος, τώρα, "πλησιάζει προς το χτένι", καθώς ένα  χρέος που πράγματι και από την αρχή ήταν  μη βιώσιμο, έγινε "εξαιρετικά" μη βιώσιμο  στην πορεία  αυτών των 7 ετών ( ακριβώς εξαιτίας της εφαρμογής του οικτρού, απάνθρωπου και πάνω από όλα αδιέξοδου προγράμματος). Και είναι αδύνατον να μετατραπεί σε ΒΙΩΣΙΜΟ, όσο και αν το επιθυμεί η Ευρώπη και οι δικοί μας αρμόδιοι!  

8)  Το ανεξήγητο ωστόσο είναι ότι,  ακόμη και τώρα, η κυβέρνηση "προσπαθεί" να κλείσει την "αξιολόγηση". Και, μάλιστα, η αντιπολίτευση την κατηγορεί "ότι φταίει που δεν την έκλεισε ενωρίτερα", δηλαδή  με άλλα λόγια την κατηγορεί που δεν δέχθηκε χωρίς συζήτηση, όλα αυτά τα παράλογα, τα αυτοκτονικά  και τα γενοκτονικά που απαιτούν οι δανειστές, απλώς και μόνο για να δικαιολογήσουν το έγκλημα, το οποίο εκτέλεσαν (ασφαλώς με τη συμπαράσταση και των εκάστοτε στην εξουσία, αλλά και στην αντιπολίτευση, Ελλήνων).

9) Θέλουν τώρα να μας δώσουν τη χαριστική βολή, ξεπετώντας χιλιάδες νοικοκυριά στο δρόμο, υποχρεώνοντας  ρακένδυτους πολίτες να πληρώνουν φόρο, φτωχοποιώντας στο έπαρκο πια τους συνταξιούχους, κλπ., κλπ. ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΑ (διαπραγματεύεται αυτή την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ και τη διαπραγματεύεται  κατ'επανάληψη επί εβδομάδες και μήνες !!!!!!!). Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση....υποστηρίζει ότι έχει  πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, το οποίο μαγικό αυτό πρόγραμμα βασίζεται σε μείωση των φόρων (αντιγραφή του άκρως αποτυχημένου μέτρου του κ.  Reagan-Lafer) και υποκατάστασή τους (άκουσον-άκουσον), από μείωση των δημοσίων δαπανών!!!! 
 
Μα.... ποιών δαπανών, ακριβώς, όταν τα νοσοκομεία στερούνται από γάζες και βασικά φάρμακα, οι ασθενείς πεθαίνουν μη μπορώντας να βρουν κρεβάτι στην εντατική, καθώς και  μεγάλος αριθμός δημοσίων υπηρεσιών  αδυνατεί να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τους πολίτες, λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού, μετά τις σημαντικές  απολύσεις που έγιναν ήδη εκεί;;;;Που ακριβώς βρίσκεται η ΜΑΓΕΙΑ αυτών των αναγγελθέντων και δήθεν σωτήριων μέτρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης;;;;

 Μέιωση, λοιπόν, δαπανών, επαγγέλλεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή προσθήκη στην ήδη στραγγαλιστική λιτότητα,  ως λύση στο "πρόβλημα Ελλάς", που ισοδυναμεί με  τί άλλο;;;;Μα  με μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που θα προστεθούν στην  κορυφούμενη ανεργία μας!!!!

Και, αυτό το σχέδιο έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την, όντως, παρανοϊκή διαμάχη ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, που όπως είναι γνωστό αποτελεί το σκληρό πυρήνα της ακραίας νεοφιλελεύθερης θεώρησης. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. Και διερωτώμαι: 'Έλληνες δεν είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι";;;;

"Δεν υπάρχει λύση" υποστηρίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με τα "παπαγαλάκια των ΜΜΕ" να ψελλίζουν έντρομα: "Προς Θεού, ούτε να σκεφθούμε την έξοδο από το ευρώ", γιατί θα είναι η καταστροφή μας (ενώ, προφανώς,  τώρα πάμε ΚΑΛΑ!!!), "θα είναι τρισχειρότερα τότε" (και αναφέρονται  κάποια επιπόλαια σχετικά νούμερα, που διερωτάται κανείς από που βγαίνουν, μια και από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΗ-ΕΘΝΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ), και κλείνουν μάτια και αυτιά στις πολυάριθμες και καθημερινές αναλύσεις σοβαρών οικονομολόγων και με βραβείο Νόμπελ, που μας φωνάζουν "πηδήξτε από την πυριτιδαποθήκη γιατί καίγεστε".....όχι δεν ακούν, δεν διαβάζουν, δεν βλέπουν. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΟΟΦΟΡΗΘΟΥΝ.

Να τονίσω εδώ, ότι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα δεν  ήταν και δεν είναι επιλογή,  στο σημείο που βρισκόμαστε. Είναι η ύστατη ευκαιρία που έχουμε  ακόμη στη διάθεσή μας. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε αυτή.

Και ούτε, όμως  προσπαθούν να βοηθηθούν  από την αξιοθρήνητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΕ-Ευρωζώνη, που "μετρά  πια μήνες", και ούτε τους περνά από το μυαλό (εκτός αν κρυφά τους περνά), να επικοινωνήσουν με τον νέο πλανητάρχη, του οποίου οι εξαγγελίες έχουν ήδη καταδικάσει το ευρώ σε εξαφάνιση, μαζί με την παγκοσμιοποίηση (που είχε ελάχιστους νικητές και απειράριθμούς ηττημένους, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα).

Πρότεινα, γραπτώς, πριν από μερικές ημέρες, να κάνανε κάποιο ταξιδάκι στις ΗΠΑ (οι κυβερνώντες, διακόπτοντας τις ανούσιες και καταστρεπτικές διαπραγματεύσεις) και να συζητούσαν το θέμα με τον ίδιο τον Donald Trump ή και εξουσιοδοτημένο συνεργάτη του.....

Ε, όχι, να καθησυχάσουμε, ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα μας αφαιρούσε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα....σίγουρα θα παραμείνουμε Ευρωπαίοι και μετά!!! 

Και όσοι υποστηρίζουν "τι ευρώ, τι εθνικό νόμισμα", ας φροντίσουν να πληροφορηθούν πόσο, μα πόσο τραγικά  εσφαλμένη είναι μια τέτοια δήλωση! Το εθνικό νόμισμα είναι μεγάλη δύναμη και διέξοδος προς  όλα όσα έχει η Ελλάδα ανάγκη αυτή τη στιγμή. 
 
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ, όσο η οικονομία θα παίρνει το οξυγόνο που της στέρησαν οι δανειστές επί 7 χρόνια (γιατί, ναι,  πριν από την κρίση η Ελλάδα, με την ταπεινή της δραχμή, ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη). Όχι, δεν θα πεινάσουμε, δεν θα πεθάνουμε από το κρύο, ούτε από έλλειψη φαρμάκων, αλλά  θα  περιορίσουμε τις εισαγωγές πολυτελών και ημιπολυτελών αγαθών  για κάποιο διάστημα. 
 
Να θυμίσω, ότι εκτός του ευρώ υπάρχει και το αμερικάνικο δολάριο.  Εξυπακούεται ότι της υιοθέτησης μιας άλλης πορείας θα πρέπει να προηγηθεί, από σύσσωμο τον ελληνικό λαό, μια βροντερη και καλά ντοκουμενταρισμένη κατηγορία εναντίον της ΕΕ και του ΔΝΤ ότι είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 
 
Αμφιβάλλει κανείς;; Μα αν όχι, γιατί δεν αντιδρούμε, αλλά......διαπραγματευόμαστε;;;;
 
ΑΛΛΑ, υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ σε όλα αυτά.  Το ποιοι, δηλαδή,  θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση του ευρώ. 
 
Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς φωτισμένους και μορφωμένους Έλληνες. Θα ήταν μια κάποια λύση (δυστυχώς, διόλου σίγουρο ότι θα επιτύχει), να γινόταν μια ένωση εθνικής σωτηρίας, που ύστερα από την κατάρτιση ενός σοβαρού (και όχι στο γόνατο) προγράμματος, οδηγούσε  τη χώρα στη σωτηρία, περνώντας  την (αναγκαστικά) από ένα δύσβατο μονοπάτι διαρκείας 12-18 μηνών. Διαφορετικά, παραμένοντας με τα μνημόνια και τους "σωτήρες" της Ευρώπης και του ΔΝΤ, η  ελληνική κόλαση θα ακολουθεί τους απογόνους μας, τουλάχιστον,  ως το έτος 3000 (και η μόνη ελπίδα για το αντίθετο, αν και τώρα αδρανήσουμε, είναι η διάλυση της ΕΕ-Ευρωζώνης). 

VI. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα:
 
Παραμένοντας με τα μνημόνια και το ευρώ, περιμένουμε μεγαλύτερη εξαθλίωση και την εξαφάνιση της Ελλάδας. Και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, και άλλα λουκέτα επιχειρήσεων, και άλλοι άστεγοι, και άλλα αγέννητα παιδιά, και άλλη μετανάστευση δικών μας παιδιών.
 Και με το εθνικό μας νόμισμα;;;;
 
*ΑΝΑΠΤΥΞΗ και πολύ αργότερα βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
 
*Με το ευρώ που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη λιτότητα, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ, γιατί δεν εξασφαλίζει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ρευστότητα. Η αναμονή της ποσοτικής χαλάρωσης, από την ΕΚΤ, έστω και αν εγκριθεί,  θα έχει οριακή  μόνο επίδραση στην ελληνική οικονομία, η οποία για να ανορθωθεί χρειάζεται, όπως είπε και ο πρόεδρο ς των Ελλήνων βιομηχάνων, 100 δισεκ ευρώ και προσθέτω ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ. Με τη ΔΡΑΧΜΗ, θα ρίχνουμε χρήμα στην οικονομία, η ΖΗΤΗΣΗ θα υπερβαίνει την ΠΡΟΣΦΟΡΑ, και στον επόμενο χρόνο θα ισοσκελίζονται, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η πορεία της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
 
Και το πόσο θα διαρκέσουν οι δυσκολίες ης υποτίμησης και του πληθωρισμού, να το καταλάβουμε: ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ για το πόσο γρήγορα θα σταθούμε στα πόδια μας. Η αξία ενός νομίσματος, που δεν έχει το ίδιο αξία, είναι συνάρτηση των αξιών που δημιουργεί.  

Η ομιλία έγινε στις 3.3.2017 στο ξενοδοχείο  Stanley  (Πλατεία Καραϊσκάκη), που διοργανώθηκε από τον Γιώργο Καλεάδη, πρόεδρο της Πυρίκαυστης Ελλάδας (Θεσσαλονίκης)

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

4 σχόλια :

 1. Που Πας Ευρώπη; ή Που Πας Ευρώπη!

  Δεν χρειάζεται να ΜΑΣ το εξηγήσουνε οι μέχρι χθες Ελιτοψευτοδημοκράτες! Μας το έκανε ... στραγγάλια τότε ο Λένιν! Η Ευρώπη είτε θα ενωθείτε κάτω από μια Απόλυτη Αυταρχική Δικτατορία είτε δεν θα υπάρξει Ενωμένη Ευρώπη! Άλλωστε και ο Ναζισμός Αυτό δεν ήθελε;; Μια Ενωμένη Ευρώπη αλλά με άλλα μέσα ... του τότε και γρήγορα μάλιστα (Clausewitz:Ο Πόλεμος είναι η Πολιτική με Αλλά Μέσα!)!! Το Drang nach Osten της Ε.Ε. σε συνάρτηση (πάντα) με το πολεμικό ΝΑΤΟ είναι μπροστά μας λες και βρισκόμαστε αρχές του 39-40! (Ουκρανία, Βαλτικές Χώρες, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα,κ.α.) Μία Σοβαρή Επιστημονικοοικονομικό Ανάλυση θα Σας κάνει ... Προφήτες!
  Όλα τα άλλα που γράφονται και ακούγονται είναι από συνείδησης το ασυείδητες παραφυάδες του Σάπιου ΚαπιταλιστηκοΟικονομικού Συστήματος! Η ΧΏΡΑ ΜΑΣ το βιώνει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ!!! ΤΟ TTIP and CETA ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΟΣ (Το Ανώτερο Στάδιο/Μορφή του Καπιταλισμός Εστί ο Ιμπεριαλισμός!)! Καί Ένα Μυστικό: Το TTIP and CETA δρομολογείθεικε χρονικά μέσα δεκαετίας του 90 για εφαρμογή του μέχρι το ...2020!!! Πώς είναι Δυνατόν Εμείς να το γνωρίζουμε και Εσείς όχι ;; Για βοήθεια Σας, Ούτε Θεοί ούτε Προφήτες Είμαστε!! ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΣΈΠΡΑΞΕ ΠΟΤΈ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ! Δεν Είπαμε Ποτέ ψέματα στον ... Εαυτούλη ΜΑΣ!!! Απλά γενηθείκαμε Έλληνες Επιστήμονες Επαναστάτες!!!... Καλημέρα Πέρα ώς Πέρα !!!☇����

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Πέρα ώς Πέρα στην Ελληνική... Γαλέρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ομολογούν και οι ίδιοι τους ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει σύντομα...


  pdf

  Unemployment and Poverty:Greece and Other (Post-)Programme Countries

  Unemployment and Poverty:
  Greece and Other (Post-)Programme Countries
  KEY FINDINGS

  • Greece is facing the highest unemployment rate in the EU (24.4 % in January 2016, up from 8.4 % in 2007) and the highest long-term unemployment rate with one in five Greeks (18.2 % up from 4.2 % in 2007) having been unemployed for more than twelve months in 2015.
  More than half of the you labour force (52 %) is unemployed (EU-28 = 19 %) meaning that 13 % of all young people in Greece aged 15 - 24 cannot find a job.

  • An analysis of the development of unemployment in (post-)programme countries (CY, EL, ES, IT, PT) shows that in all countries unemployment went down before the programmes came to an end.
  • More than one in three Greeks lives in a situation at risk of poverty or social exclusion (36 % in 2014). Greece is among the countries with highest levels, all in Eastern and Southern Europe. Contrasting with the general pattern in the EU, adults aged 18-64 are more affected than children.
  One of five Greeks are confronted with income poverty, i.e. < 60 % of median income after social transfers (22.1 %, up from 20.3 % in 2007, EU-average = 17.2 %). Given high unemployment and a gloomy economic forecast, the situation is not likely to improve at short term

  Τα λένε και οι ίδιοι τους ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα!
  Είναι η τελευταία φράση:
  Given high unemployment and a gloomy economic forecast, the situation is not likely to improve at short term

  Δεδομένης της υψηλής ανεργίας και μια ζοφερή οικονομική πρόβλεψη, η κατάσταση δεν είναι πιθανό να βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2016/578991/IPOL_BRI(2016)578991_EN.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.