Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Ζήτω η "πολιτισμένη" Δύση...

 Φωτογραφία: AP/ Dieu Nalio Chery 

Μόνο μία χώρα ανταποκρίθηκε στη νέα έκκληση του ΟΗΕ για βοήθεια στην Αϊτή για τη χολέρα.
Παρά τις εκκλήσεις του ΟΗΕ, μόνο μία χώρα ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να βοηθήσει την Αϊτή για την επιδημία χολέρας.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ είχε απευθύνει νέα έκκληση για δωρεές, όμως πέρα από τη Μ. Βρετανία δεν ανταποκρίθηκε καμία άλλη χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Οργανισμού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Μ. Βρετανία υποσχέθηκε 622.000 δολάρια και προστέθηκε στον μικρό κατάλογο των χωρών που είχαν ανταποκριθεί στην πρώτη έκκληση που είχε γίνει, τις Νότια Κορέα, Γαλλία, Λιχτενστάιν, Ινδία και Χιλή. Συνολικά, το ταμείο για την προσφορά βοήθειας στην Αϊτή διαθέτει δύο εκατομμύρια δολάρια. 

Ο Καναδάς και η Ιαπωνία έχουν διαθέσει από την πλευρά τους περίπου επτά εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν την Αϊτή.

Στόχος του ΟΗΕ είναι να συγκεντρωθούν 400 εκατ. δολάρια μέσα σε δύο χρόνια. Τον περασμένο μήνα, διαπιστώνοντας ότι έχει καταβληθεί μόλις το 2% του ποσού αυτού, ο Αντόνιο Γκουτέρες με επιστολή του προς τα κράτη μέλη έκανε νέα έκκληση για δωρεές. Στην Αϊτή έχουν πεθάνει περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, μετά το ξέσπαμα της επιδημίας χολέρας το 2010.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ είχε δώσει προθεσμία ως τις 6 Μαρτίου για την προσφορά δωρεών, τονίζοντας ότι εάν είναι ανεπαρκείς, θα αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς δήλωσε ότι η αναζήτηση χρημάτων συνεχίζεται.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για αυτή τη νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της χολέρας στην Αϊτή», κατά τρόπο ώστε «να μειωθούν τα κρούσματα» και «να προσφερθεί βοήθεια στους Αϊτινούς που έχουν πληγεί πιο άμεσα από την ασθένεια», σημείωσε.

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.