Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ινδιάνικη σοφία!

«Πριν οι λευκοί αδερφοί μας φτάσουν για να μας κάνουν πολιτισμένους ανθρώπους δεν είχαμε κανένα είδος φυλακής. Και γι’ αυτό το λόγο δεν είχαμε και παραβάτες. 
 
Χωρίς φυλακή δεν υπάρχουν παραβάτες. Δεν είχαμε κλειδαριές ούτε κλειδιά πριν και γι’ αυτό δεν είχαμε ανάμεσά μας και ληστές. 
 
Όταν κάποιος ήταν τόσο φτωχός που δεν μπορούσε να πάρει ένα άλογο, μια σκηνή, μια κουβέρτα, τότε θα μπορούσε να τα λάβει ως δώρο. 
 
Ήμασταν τόσο απολίτιστοι για να δώσουμε τεράστια σημασία στην πολιτισμένη ιδιοκτησία. 
 
Δεν ξέραμε κανένα είδος χρήματος, η αξία του ανθρώπου δεν καθοριζόταν από τον πλούτο του. 
 
Δεν είχαμε γραφτούς νόμους να μας λένε τι να κάνουμε, δεν είχαμε πολιτικούς, δεν είχαμε δικηγόρους και γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να κοροϊδέψουμε και να εξαπατήσουμε ο ένας τον άλλον. 
 
Είχαμε όντως τα χάλια μας πριν έρθουν οι λευκοί και δεν ξέρω πώς να εξηγήσω, πως μπορούσαμε να διαχειριστούμε αυτά τα βασικά πράγματα που μας έλεγαν ότι χρειάζονται για μια πολιτισμένη κοινωνία.»


[John (Fire) Lame Deer Sioux Lacota]


ΥΓ: H φωτο είναι του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη"

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

1 σχόλιο :

  1. Απευθυνόμενος στα τιποτένια χαμερποειδή της διαδικτυακής τυμβωρυχίας, στους αλήτες και τις αλήτισσες του φέισμπουκ και στα κάθε λογής σκουλήκια που τα πουλάνε όλα στο βωμό των «κλικ», των «like» και της εντυπωσιοθηρίας, τους λέω κάτι που ήδη γνωρίζουν: Η βρωμιά τους δεν μπορεί να με ακουμπήσει.

    ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΕΊΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΎ ΦΙΛΑΡΆΚΟ του Cogito ergo sum ΠΟΥ ΣΒΉΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΜΟΥ ! ΕΣΎ ΕΊΣΑΙ ΣΚΑΤΟΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΟ ΕΡΠΕΤΟ ! ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΌ ΤΈΚΝΟ ! ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΉΣ ΚΑΙ ΕΊΣΑΙ Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ! ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΈΣ ΜΕ ΞΈΝΑ ΜΜΕ ! ΕΚΤΌΣ ΚΑΙ ΕΆΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟ ΛΑΤΙΝΙΖΟΝ ΌΝΟΜΑ! ΌΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΕΜΕΊΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΑΠΌ ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΣΟΥ ! ΕΊΣΑΙ ΧΑΦΙΈΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΚΑΙ ΚΌΣΤΟΣ!ΠΟΛΥΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΕΙΣΑΙ !!@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.