Ζήτω η "πολιτισμένη" Δύση...

Γυναίκες του Νεπάλ πωλούν το δέρμα τους για να χρησιμοποιηθεί σε επεμβάσεις μεγέθυνσης πέους.


Οι αρχές του Νεπάλ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να ερευνήσουν μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία πάμφτωχες Νεπαλέζες πέφτουν θύματα διακινητών ανθρώπων που τις εξαπατούν ώστε να πουλήσουν το δέρμα τους για να χρησιμοποιηθεί σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής, όπως για μεγέθυνση πέους ή στήθους.

Σε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στον ινδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Youth Ki Awaaz ("Η Φωνή των Νέων") αναφερόταν ότι οι γυναίκες του Νεπάλ πωλούν 130 τετραγωνικά εκατοστά από το δέρμα της πλάτης τους έναντι 150 δολαρίων.

Ο υπουργός Γυναικείων Θεμάτων, Παιδιού και Κοινωνικής Πρόνοιας Κούμαρ Κάντκα είπε στο Reuters ότι η κυβέρνηση σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε αυτήν την καταγγελία. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου.

«Αποσβολωθήκαμε. Θα το ερευνήσουμε και αν διαπιστώσουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα, η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σταματήσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», τόνισε.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν συχνά ότι Νεπαλέζοι μεταφέρονται στη γειτονική Ινδία όπου πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης –και σεξουαλικής– ή ότι πωλούν τα νεφρά τους σε ανθρώπους που χρειάζονται μεταμόσχευση. 

Όμως περιπτώσεις εμπορίου ανθρώπινου δέρματος είναι κάτι το πρωτοφανές.

Η Ινδή δημοσιογράφος Σόμα Μπάσου, που έκανε το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι οι Νεπαλέζες πωλούνται σε οίκους ανοχής σε μεγάλες πόλεις, όπως στο Μουμπάι, και κατόπιν τις ξεγελούν για να πουλήσουν το δέρμα τους. 

 Ορισμένα θύματα είπαν ότι κάποιος τις νάρκωσε και τους αφαίρεσε τμήμα του δέρματός τους.

Οι ιστοί αυτοί πωλούνται κατόπιν σε εργαστήρια στην Ινδία και από εκεί στέλνονται σε εταιρείες στις ΗΠΑ που ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων για την αγορά των πλαστικών επεμβάσεων.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών κάλεσαν την κυβέρνηση να ερευνήσει κατεπειγόντως τις καταγγελίες και να ενημερώσει τον πληθυσμό ιδίως στις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας, για τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξουν.

 "Η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και να προστατεύσει τις γυναίκες μας, είπε η Σουνίτα Ντανουβάρ, η εκπρόσωπος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που βοηθά τα θύματα των διακινητών ανθρώπων.

huffingtonpost.gr

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...