Ιατρική μαριχουάνα: Μια αγορά 50 δισ. δολαρίων με ισχυρούς παίχτες

 
Το Ισραήλ, ένας ηγέτης στην έρευνα της μαριχουάνα και της τεχνολογίας υγείας, προσελκύει διεθνείς επενδύσεις καθώς προσπαθεί να αναδειχθεί σε εξαγωγέα αιχμής στην ταχέως αυξανόμενη αγορά ιατρικής κάνναβης.

 
Εκτιμάται ότι η παγκόσμια αγορά για ιατρική μαριχουάνα θα μπορούσε να αγγίξει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025. Και η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι έτοιμη να επιτρέψει στους τοπικούς παραγωγούς να αρχίσουν να εξάγουν, με τις εκτιμήσεις των ετήσιων εσόδων να ανέρχονται στα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η ιατρική κάνναβη είναι ένας νέος σχετικά κλάδος δίχως καθολικό κλινικό πρότυπο. Το Ισραήλ σκοπεύει να καλύψει το κενό συνδυάζοντας την εξειδικευμένη γνώση του στη γεωργία, την τεχνολογία και τις ιατρικές εφαρμογές της κάνναβης, δηλώνει ο Γιουβαλ Λάντσαφτ, επικεφαλής του τμήματος ιατρικής κάνναβης του ισραηλινού υπουργείου Υγείας.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν μαριχουάνα αναψυχής (recreational) για ιατρική χρήση – αυτό είναι σαν να φτιάχνεις κοτόσουπα για να αντιμετωπίσεις τη γρίπη» είπε ο Λάντσαφτ στο Reuters. «Εμείς είμαστε αυτοί που φτιάχνουν τα αντιβιοτικά».

Η στρατηγική είναι η δημιουργία ιατρικής κάνναβης με εξασφαλισμένη ποιότητα και αποτελεσματικότητα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την καλλιέργεια μέχρι την παρασκευή και τη διανομή.

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι η μεγαλύτερη αγορά νόμιμης μαριχουάνας, οι αρχές στο Ισραήλ παρέχουν υποστήριξη της σχετικής έρευνας & ανάπτυξης.

Οι καλλιεργητές μαριχουάνας που τυγχάνουν και κάτοχοι ειδικής άδειας συνεργάζονται με επιστημονικούς θεσμούς σε κλινικές δοκιμές για την ανάπτυξη στελεχών κάνναβης που συμβάλλουν στη θεραπεία μιας σειράς παθήσεων.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται περίπου 120 μελέτες στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων κλινικών δοκιμών που εξετάζουν τις επιδράσεις της κάνναβης στον αυτισμό, την επιληψία και την ψωρίαση.

Το υπουργείο υγείας του Ισραήλ θέλει να μοιραστεί τη γνώση που έχει συσσωρεύσει και να εκπαιδεύσει ιατρούς από το εξωτερικό, και γι’ αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αυστραλία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την έγκριση της νομοθεσίας που θα επιτρέπει την εξαγωγή του προϊόντος στο εξωτερικό.

Πάνω από 500 ισραηλινές εταιρείες έχουν κάνει αίτηση για τη λήψη άδειας καλλιέργειας, παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων κάνναβης, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, και κάποιοι ήδη προσβλέπουν στην αγορά των ΗΠΑ που ανθεί.
Το 2020, η αγορά μαριχουάνας στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

fortunegreece.com

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...