Αλλαλούμ με την fraport και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια...

Σημείωση του Κλεισθένη: Τρεις αναρτήσεις για το θέμα της fraport και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Διαβάστε τις και βγάλτε συμπέρασμα...

 =================================================

1η ανάρτηση.

“σκάνδαλο Fraport” : Πρωτοβουλία ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”: Προσφεύγουμε στα δικαστήρια για την ψευδή προσκόμιση τραπεζικών εγγυήσεων από τη Fraport

Για “σκάνδαλο Fraport” μιλά η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Δασκαλογιάννης». Όπως αναφέρουν, η εταιρεία δε μπορεί να καλύψει το ευτελές τίμημα των 1,2 δις ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ενώ κέρδισε τον διαγωνισμό προσκομίζοντας ψευδείς τραπεζικές εγγυήσεις. Πέρα όμως από την προσφυγή στα δικαστήρια η Πρωτοβουλία προαναγγέλλει σειρά ειρηνικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν αλλά και τους βουλευτές και τους φορείς του τόπου επιτέλους να υψώσουν ανάστημα.

Γράφουν στην ανακοίνωσή τους:
  " Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τις παρεμβάσεις με στόχο την απομάκρυνση των Γερμανών της Fraport από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» της Δυτικής Κρήτης. Η πρόσφατη επίσκεψη και διαμαρτυρία μας στον Aερολιμένα στόχευε σε μία συμβολική αλλά και πραγματική εκδήλωση αντίθεσης στη κατάληψη της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από την γερμανική επιτροπεία. Τις διαμαρτυρίες και τις δράσεις μας αυτές θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο χρονικό διάστημα.
  Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την αναζήτηση χρηματοδότησης των Γερμανών προκειμένου να ανταποκριθούν στο ευτελές τίμημα της καταβολής του 1,2 δις περίπου αναδεικνύουν και τον αποικιακό χαρακτήρα της σύμβασης αλλά και την πολιτική ένδεια των κυβερνήσεων οι οποίες παρέδωσαν τις πύλες εισόδου και τη χώρα στη Γερμανική κυβέρνηση και στη Fraport.
  Η πρωτοβουλία μας θα προσφύγει στην δικαιοσύνη προσκομίζοντας τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεση της όπως την ψευδή προσκόμιση τραπεζικών εγγυήσεων κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, το μέγεθος του μετοχικού κεφαλαίου (5.000 ευρώ) του εταίρου της κοινοπραξίας με έδρα την Κύπρο και κυρίως τις συνεχείς αναβολές της ανάληψης της διοίκησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που δηλώνει όχι μόνο αφερεγγυότητα αλλά και απάτη κατά του δημοσίου.
  Ενημερώνουμε τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης ότι η πρωτοβουλία μας προχωρά σε δυναμικές αλλά ειρηνικές κινητοποιήσεις με στόχο την αποτροπή της οριστικής κατάληψης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».
   Καλούμε τους βουλευτές και το πολιτικό προσωπικό των Χανίων και του Ρεθύμνου να ορθώσουν το ανάστημα τους και να ανταποκριθούν στις ιστορικές ευθύνες που τους αναλογούν ενόψει της εμφάνισης του νέου Σκανδάλου που θα φέρει το όνομα «Σκάνδαλο Φράπορτ»

 kinisienergoipolites

===============================================

2η ανάρτηση.

Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφοφορία για την ακύρωση της παραχώρησης των αεροδρομίων στην Fraport.

Την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προτείνει με τροπολογία ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, και την υποστήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), κατατέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τροπολογία που ζητά την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.
Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη 16/02, στο Στρασβούργο.
Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας ο Νίκος Χουντής δήλωσε:
«Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων συνεχίζεται. Ζητάμε την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης που βλάπτει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τους εργαζόμενους. Καλώ όλους τους συναδέλφους μου, αλλά ιδιαίτερα τους Έλληνες, να υπερψηφίσουν την σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Συγκεκριμένα η τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση, στο πλαίσιο της Έκθεσης σχετικά με τη Στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη, έχει ως εξής:
«Επισημαίνει ότι στην Ελλάδα, η στρατηγική σημασία που έχουν τα μικρά και περιφερειακά αεροδρόμιά ως μοχλοί ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, θίγεται από την σύμβαση παραχώρησης των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ της χώρας και της FraportAG - SlentelLtd, η υπογραφή της οποίας ήταν προϋπόθεση του 3ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής. 
 
Υπογραμμίζει ότι οι όροι της σύμβασης παραχώρησης η οποία είναι αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης κατά ενός Κράτους Μέλους, βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και τους εργαζόμενους, απειλούν την συνδεσιμότητα, την εδαφική συνοχή, την κοινωνική ένταξη και τη νησιωτικότητα και δεν συνάδουν με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων και δικαίου του ανταγωνισμού και κατά συνέπεια ζητά την ακύρωση της»

 iskra.gr
 ===========================================================================

3η ανάρτηση.

Fraport: Συμφωνία με πέντε τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τα 14 αεροδρόμια.


 Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 400 άτομα και η στελέχωση θα συμπληρωθεί με 150-160 εργαζόμενους.

Η Fraport φέρεται να καταλήγει σε συμφωνία με πέντε δανείστριες τράπεζες για τη χρηματοδότηση της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων . 

Πρόκειται για…τέσσερις διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (European Investment Bank, European Bank for Reconstruction and Development, International Finance Corporation, Black Sea Trade and Development Bank) και μία ελληνική τράπεζα (Alpha Bank.).

Αρμόδια πηγή της εταιρείας δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στα μέσα Μαρτίου, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα».

Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 400 άτομα και η στελέχωση θα συμπληρωθεί με 150-160 εργαζόμενους, πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι το 96% του συνολικού δυναμικού είναι Έλληνες. Σχετικά με την οικονομική εικόνα της μητρικής εταιρείας τόνισε ότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και επομένως όλα τα μεγέθη της είναι γνωστά στο επενδυτικό κοινό.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Fraport αγγίζουν το ένα δισ. ευρώ και κατατάσσουν την εταιρεία σε μία από τις καλύτερες θέσεις. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η καταβολή του κατ’ αποκοπή τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί με την παραλαβή των περιφερειακών αεροδρομίων έχει εξασφαλιστεί, χωρίς όμως να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Θέλουμε πολύ γρήγορα να γίνουν τα αεροδρόμια η πρώτη και η τελευταία καλή εικόνα από την Ελλάδα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Fraport και ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές με τοπικούς φορείς με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εφόσον μπορεί να την υποστηρίξουν οι υπόλοιπες δομές.

fortunegreece.com

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...