Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Βουλιάζει η ΔΕΗ. Εξυπηρετεί σκανδαλωδώς ιδιώτες ανταγωνιστές...

Ειδικότερα, ο αριθμός των μετρητών που αυτή τη στιγμή είναι δηλωμένος σε ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας έχει φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου τις 160.500 από 136.000 που ήταν στα τέλη Νοεμβρίου. 

 
Μέσα δηλαδή σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες περί τους 24.500 πελάτες στη χαμηλή (νοικοκυριά, μικρά καταστήματα) και τη μέση (αλυσίδες, βιοτεχνίες, βιομηχανίες) τάση, έχουν μετακινηθεί σε ιδιώτη προμηθευτή. 

Τούτων δοθέντων, ο ρυθμός αύξησης του πελατολογίου των εναλλακτικών προμηθευτών μπορεί να χαρακτηριστεί σκανδαλωδώς, με δεδομένο ξεπερνά το 18%.

Καθοριστικά τα ΝΟΜΕ

Η εικόνα της αγοράς αναδεικνύει τη σημασία των δημοπρασιών ενέργειας ΝΟΜΕ, υποχρεωτική χαριστική πώληση της φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές τους, οι οποίες εξασφαλίζουν στους ιδιώτες προμηθευτές ενέργεια σε προνομιακά χαμηλή τιμή με ζημιά της ΔΕΗ και η οποία δεν επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς.

Η χαμηλή τιμή προμήθειας εξασφαλίζει στις ιδιωτικές εταιρείες ορατότητα και δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού της ανάπτυξης του πελατολογίου, χωρίς το ρίσκο των διακυμάνσεων της χονδρεμπορικής αγοράς. 

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη από το λειτουργό της αγοράς ΛΑΓΗΕ η δεύτερη δημοπρασία ποσότητας 145MWh/h, η οποία όταν διατεθεί θα επιτρέψει στις ιδιωτικές εταιρείες την περαιτέρω σκανδαλώδη ανάπτυξη του πελατολογίου τους σε βάρος της ΔΕΗ και του ενεργειακού μέλλοντος της χώρας. 

Δοξάστε κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ. Γρήγορα θα κατηγορηθούν για απιστία!


iskra.gr

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.