Μας λένε ότι χρωστάμε πολλά, η Κίνα;

Κίνα: Στα 1,43 τρισεκατομμύρια δολάρια καταγράφηκε το εξωτερικό χρέος.
 ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 3% ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

Θα εξακολουθήσει να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, σύμφωνα με την υφιστάμενη οικονομική πρόβλεψη


Το εξωτερικό χρέος της Κίνας, καταγράφηκε στα 1,43 τρισεκατομμύρια δολάρια, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, ενώ είναι αυξημένο κατά 3% από την καταγραφή του 1,39 τρισεκατομμυρίων στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου συναλλάγματος (SAFE).

Το εξωτερικό χρέος της Κίνας θα εξακολουθήσει να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, επηρεάζοντας  τη διαδικασία αποπληρωμής του, σύμφωνα με την υφιστάμενη οικονομική πρόβλεψη.


Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, δείτε παλιότερη σχετική ανάρτηση...

Το χρέος της Κίνας άγγιξε το 250% του ΑΕΠ.

Οι αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο φούσκας στην οικονομία της Κίνας. Το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 250% ενώ τα εταιρικά χρέη αγγίζουν τα 12 τρισ. δολάρια.


Το χρέος της Κίνας έχει εκτοξευθεί δυόμισι φορές πάνω από την οικονομία της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard Chartered, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πεκίνο στην εξισορρόπηση της ανάπτυξης με τον κίνδυνο να σχηματιστούν φούσκες στην οικονομία της.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Κίνα είναι αντιμέτωποι με το δύσκολο έργο του να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη σε πιο διατηρήσιμα επίπεδα, χωρίς να προκαλέσουν ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας

Από την οικονομική κρίση του 2008, η Κίνα έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις πιστώσεις για να πετύχει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχουν σημειωθεί, αλλά ο ανησυχητικός ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές, ειδικά καθώς η ταχεία συσσώρευση χρέους σηματοδότησε την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε άλλες οικονομίες.

Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Κίνα είναι αντιμέτωποι με το δύσκολο έργο του να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη σε πιο διατηρήσιμα επίπεδα, χωρίς να προκαλέσουν ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας.

Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων με στόχο τη διευκόλυνση της ήπιας τόνωσης της οικονομίας, όπως τη μείωση των απαιτήσεων για αποθεματικά για τις τράπεζες που χορήγησαν δάνεια προς τον αγροτικό τομέα, για παράδειγμα.

Και οι προσπάθειές τους φαίνεται να έχουν λειτουργήσει καθώς η ανάπτυξη του β' τριμήνου διαμορφώθηκε στο 7,5%, στα ίδια επίπεδα με τον ετήσιο στόχο της κυβέρνησης και πάνω από το 7,4% που σημειώθηκε στο α' τρίμηνο.

Αλλά πολλοί αναλυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το αυξανόμενο επίπεδο του χρέους της Κίνας και τους κινδύνους που ενέχει για την οικονομική υγεία της χώρας.


«Ο κόσμος αγνοεί πολλούς κινδύνους σχετικά με την Κίνα, όπως η αγορά ακινήτων και τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών», επισημαίνει ο Ντέιβιντ Κούι, αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.

Εν τω μεταξύ, το εταιρικό χρέος της χώρας άγγιξε το ρεκόρ των 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του περασμένου έτους, όπως εκτιμά η Standard & Poors, που ισοδυναμεί με το 120% του ΑΕΠ της χώρας.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι το χρέος της Κίνας σε επίπεδο ΑΕΠ είναι χαμηλότερο από ό, τι σε άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Οι ΗΠΑ είχαν ένα συνολικό χρέος προς το ΑΕΠ κοντά στο 260% στο τέλος του περασμένου έτους, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για την Βρετανία αγγίζει το 277%. Η Ιαπωνία αποτελεί την πρωταθλήτρια κόσμου με χρέος προς ΑΕΠ στο 415%.



thetoc.gr

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...