Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ...

Την τελευταία ημέρα του 2016 δημοσιεύτηκε μια έρευνα της εταιρίας Κάπα Research για «Το Βήμα». Προσέξτε κάποια ερωτήματα και τις αντίστοιχες απαντήσεις τους:

1) «Είναι καλύτερο να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση;»,
ΝΑΙ 26%, ΟΧΙ 72%.

2) «Είναι καλύτερο να διαλυθεί η Ευρωζώνη;» ΝΑΙ 47%, ΟΧΙ 49,5%. 

3) «Καλύτερα με δραχμή ή με ευρώ;» ΔΡΑΧΜΗ 42%, ΕΥΡΩ 45,5%.

Από τα αποτελέσματα αυτά γίνεται σαφές ότι ενώ ο λαός είναι μοιρασμένος πλέον στο θέμα του νομίσματος, δηλαδή ενώ είναι μοιρασμένος στο θέμα της Ευρωζώνης, εντούτοις θέλει ακόμα την ΕΕ.

Ένα άλλο επίσης ενδιαφέρον εύρημα, από αυτή την έρευνα, είναι ότι ενώ καθίστανται αφερέγγυοι οι μέχρι τώρα κύριοι εκφραστές του ευρωσκεπτικισμού, εντούτοις ακόμα δεν είναι εμφανές ποιες δυνάμεις θα τους διαδεχθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τελευταίο θα πρέπει να βάλει σε μεγάλη σκέψη όλους τους εκτός συστήματος Έλληνες ευρωσκεπτικιστές, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν συγχρονισμένο βηματισμό συγκρότησης μιας εναλλακτικής πρότασης σε σχέση με τους μέχρι τώρα «καμένους» πολιτικά εκφραστές του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα.


hassapis-peter

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.