Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Μεσολόγγι: Ενταση σε διαμαρτυρία κατοίκων για το νερό έξω από το δημαρχείο [βίντεο]...

Ενταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο του Μεσολογγίου, με κατοίκους του Αιτωλικού να διαμαρτύρονται για το ζήτημα του νερού.
Ομάδα κατοίκων κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο κτίριο, δημιουργώντας αναστάτωση. Τα
πνεύματα ηρέμησαν, με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, να βγαίνει και να μιλά με τους συγκεντρωθέντες.
Αίτημα των κατοίκων ήταν να μεταβούν μέχρι την Παρασκευή στο Αιτωλικό ο δήμαρχος, κλιμάκιο της διεύθυνσης υγείας της Περιφέρειας και οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να συζητήσουν με τους πολίτες, για το πρόβλημα με την υδροδότηση.
 

Παράλληλα, οι κάτοικοι ζήτησαν να ενημερωθούν για το πότε θα επανέλθει το νερό και ταυτόχρονα να ληφθούν οικονομικά μέτρα, για την στήριξη του Αιτωλικού.
 

Ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τους κατοίκους ότι από σήμερα το πρωί βρίσκεται στην πηγή του Κεφαλοβρύσου κλιμάκιο του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο λαμβάνει δείγματα και κάνει μετρήσεις, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα. 
Οσον αφορά για τα αίτια του προβλήματος με το νερό, ο δήμαρχος είπε πως στην πηγή Κεφαλοβρύσου συνέβη ένα φυσικοχημικό φαινόμενο, το οποίο οφείλεται σε βαρέα μέταλλα, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από τους επιστήμονες, τονίζοντας πως είναι παροδικό.
Ο κ. Καραπάνος υποστήριξε πως θα δοθεί προσωρινή λύση, με την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης να μεταφέρει νερό από γειτονικές περιοχές και να το διοχετεύει στις δεξαμενές του Αιτωλικού.

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.