Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

«Τα Σκόπια οδηγούνται αναπόφευκτα σε Ομοσπονδία»...

«Τα Σκόπια μετά την απόσχισή τους από την πρώην Γιουγκοσλαβία και το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους προχώρησαν σε ένα άλλο ιστορικό ορόσημο – την Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας, που ήταν ένα ειρηνευτικό σύμφωνο
μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 2001. 

Κατόπιν μια νέα γενιά Αλβανών πολιτικών ήρθε στο προσκήνιο με νέες απαιτήσεις, που αυτές θα φέρουν αναπόφευκτα την Ομοσπονδία στη χώρα», δήλωσε ο Κρασιμίρ Ουζούνοφ, πρόεδρος του πρακτορείου ειδήσεων και του ραδιοφωνικού σταθμού Fokus στην Εθνική Βουλγαρική Ραδιοφωνία – БНР, όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Ουζούνοφ επεσήμανε ότι τα αιτήματα των Αλβανών για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης σε όλη τη χώρα, η ίση οικονομική κατανομή στις ανατολικές και δυτικές επαρχίες – θα χωρίζουν σιωπηλά τη χώρα σε καντόνια, αφού στις ανατολικές περιοχές κυριαρχεί ο σλαβο-βουλγαρικός πληθυσμός και στις δυτικές ο αλβανικός.

Το κύριο, όμως, είναι η συμμετοχή την οποία ζητούν οι Αλβανοί, στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το όνομα με την Ελλάδα, ώστε να εξευρεθεί γρήγορα λύση στο θέμα του ονόματος.

Αυτό σημαίνει άρνηση του συνταγματικού ονόματος, ταχεία ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ, πορεία προς την ΕΕ, αλλαγή του εθνικού ύμνου, της σημαίας και των εθνοσήμων.

Επίσης, η πρόσληψη κατά 50% των Αλβανών στις υπηρεσίες ασφαλείας, την αστυνομία, το στρατό και σε κυβερνητικά γραφεία και ιδρύματα.

Αυτά όλα διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση στο κράτος, το οποίο θα αλλάξει άρδην την ουσία της μέχρι τώρα κρατικής υπόστασης.

tribune.gr

Βοηθήστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.