Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

45.000 ρομπότ εργάζονται στις αποθήκες της Amazon (βίντεο)...

Μέσα στο 2016, η Amazon μεγάλωσε κατά πολύ τον «στρατό» από ρομπότ που χρησιμοποιεί στις αποθήκες της.

Όπως αναφέρουν οι Seattle Times («συντοπίτες» της Amazon), η εταιρεία του Jeff Bezos χρησιμοποιεί 45.000
ρομπότ σε 20 κέντρα εκπλήρωσης. Την ίδια εποχή πέρυσι, η Amazon χρησιμοποιούσε 30.000 ρομπότ που εργάζονταν παράλληλα με 230.000 υπαλλήλους. Πρόπερσι, τα ρομπότ ήταν 15.000, για 10 αποθήκες.

Πού βρίσκει όλα αυτά τα νέα ρομπότ; Από την εταιρεία ρομποτικής Kiva Systems την οποία αγόρασε το 2012 έναντι 775 εκατ. δολαρίων

Τα ρομπότ αυτοματοποιούν τη διαδικασία συλλογής και συσκευασίας σε μεγάλες αποθήκες. Έχουν ύψος λίγο πάνω από 40 εκατοστά, ζυγίζουν 145 κιλά και κινούνται με ταχύτητα 8 χλμ/ώρα, κουβαλώντας φορτία 317 κιλών.


Όπως δήλωσε σε συνέδριο τον περασμένο Απρίλιο ο οικονομικός διευθυντής της Amazon, Brian Olavsky, ο αριθμός τους ποικίλλει από αποθήκη σε αποθήκη, με κάποιες από αυτές να στελεχώνονται αποκλειστικά από ρομπότ.

Πέρα από τις αποθήκες, όμως, η Amazon φιλοδοξεί να αυτοματοποιήσει και άλλα τμήματα της επιχείρησης. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση με drone στην Αγγλία, ενώ πρόσφατα ήρθε στο φως μια κατοχύρωση πατέντας για αερόπλοια-αποθήκες από τα οποία θα ξεκινούν drones-διανομείς.

insider.gr

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", γράψτε ένα σχόλιο, διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.