Ιταλία: Ερήμην καταδίκη στην πρώτη Ιταλίδα που έγινε τζιχαντίστρια...

Σε εννιά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε, ερήμην, η πρώτη Ιταλίδα που έγινε τζιχαντίστρια του Ισλαμικού Κράτους, με την κατηγορία της διεθνούς τρομοκρατίας, έπειτα από
απόφαση δικαστηρίου του Μιλάνου.
Η 29χρονη Φάτιμα, όπως είναι το όνομά της αφότου προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, ήταν η πρώτη ξένη μαχήτρια της Ιταλίας που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και ταξίδεψε το 2014 στη Συρία, με την εισαγγελέα να επισημαίνει την «εξαιρετική επικινδυνότητά» της.

«Ελάτε στη Συρία να κόψουμε κεφάλια»

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες της, η Φάτιμα καλούσε τους γονείς της να μεταβούν στη Συρία για να «κόψουν κεφάλια», προσθέτοντας: «Σύντομα θα το κάνουμε και στη Ρώμη».
Στον πατέρα της, μάλιστα, έλεγε: «Μπαμπά, πάρε τη μαμά από τα μαλλιά και ελάτε. Εκείνη δεν έχει κανένα δικαίωμα γνώμης. Αν ο σύζυγός μου αποφασίσει ότι εγώ δεν μπορώ να βγω, εγώ δεν θα βγω. Η γυναίκα πρέπει πάντα να υπακούει το σύζυγό της».
Η νεαρή εκτιμάται ότι παραμένει στη Συρία μαζί με τον Αλβανό σύζυγό της, Άλντο Κομπούζι, ο οποίος την στρατολόγησε στην τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση.

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...