Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Επικείμενο επιστημονικό θαύμα της γενετικής...

Oι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάσταση ενός μυθικού θηρίου, που με τα καμπυλωτά κέρατά του και την οξύθυμη ιδιοσυγκρασία του αποτελούσε έναν από τους πιο τρομερούς εχθρούς των
προϊστορικών κυνηγών, όπως αναφέρει η Daily Telegraph.

Ο λόγος για ένα από τα πιο εντυπωσιακά θηρία της Ευρώπης, τον ιστορικό βούβαλο που μέχρι σήμερα ήταν γνωστός στο ευρύτερο κοινό μόνο μέσω κάποιων πρόχειρων σχεδίων και μπορντούρων.

Το μυστηριώδες πλάσμα, που θεωρείται πρόγονος των σύγχρονων βοοειδών, κάποτε περιπλανιόταν στις ελώδεις περιοχές που υπήρχαν στη Βρετανία και τα Βαλκάνια αλλά και πέρα από την Ασία και τη Βόρεια Αφρική. 

Όμως εξαφανίστηκε από τις Βρετανικές Νήσους στην Εποχή του Σιδήρου και οδηγήθηκε υπό εξαφάνιση στην υπόλοιπη Ευρώπη από τον 17ο αιώνα, με τα τελευταία είδη να εντοπίζονται στο Δάσος Jaktorow στην Πολωνία, το 1627.

Τώρα οι ερευνητές προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή το μυθικό θηρίο μέσω μιας διαδικασίας αναπαραγωγής που ονομάζεται «breeding back» και κατά την οποία επανασυναρμολογούνται επί της ουσίας τα γονίδια ενός εξαφανισμένου είδους.

Για να συμβεί αυτό οι επιστήμονες ενώνουν τα γονίδια των σύγχρονων βοοειδών με εκείνα των πρωτόγονων, προσδοκώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επαναφέρουν στη ζωή το αρχαίο πλάσμα.

huffingtonpost.gr

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.