Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν στον ΟΑΕΔ...

 Κυρώσεις για τους ανέργους που δεν αναζητούν εργασία.

"Αποδεικτικά" αναζήτησης εργασίας θα πρέπει να ζητεί ο ΟΑΕΔ, έτσι ώστε οι εγγεγραμμένοι άνεργοι να υπόκεινται "κυρώσεις", προβλέπει σχέδιο πρότασης για τον καθορισμό
"μέτρων ελέγχου της ανεργίας", το οποίο έχει στα χέρια της η διοίκηση του Οργανισμού.
 

Έτσι, την ίδια ώρα που αυξήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου - Νοεμβρίου κατά 7,6% όσοι άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, η διοίκηση του οργανισμού εξετάζει ως έσχατο τρόπο μείωσης τους, τον δρόμο επιβολής κυρώσεων που φτάνει ακόμα και στη διαγραφή τους, χωρίς αυτοί να έχουν βρει δουλειά.

Πολλά είναι τα κριτήρια, τα οποία προβλέπει το εν λόγω σχέδιο, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να υποστούν "κύρωση" οι άνεργοι, οι οποίοι "αποδεδειγμένα" δεν μπορούν να βρουν δουλειά. 

Εκείνο, όμως, που πραγματικά ξεχωρίζει με αρνητικό τρόπο, είναι "η μη επίδειξη στοιχείων ενεργού αναζήτησης εργασίας μετά τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, όποτε αυτά ζητηθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο εντός χρονικού διαστήματος 15 ημερών".

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει στα χέρια της η διοίκηση του ΟΑΕΔ, είναι "αποδεικτικά αιτήσεων για εργασία, αλληλογραφίας με εργοδότες, συμμετοχής σε διαγωνισμούς, συνεντεύξεων με εργοδότες, επικοινωνίας ή συνεργασίας με ιδιωτικούς ή δημοσίους φορείς απασχόλησης, δημοσίευσης αγγελιών αναζήτησης εργασίας ή ανταπόκρισης σε αγγελίες, καθώς και κάθε είδους έγγραφο, από το οποίο θα αποδεικνύονται οι προσπάθειες ενεργού αναζήτησης εξαρτημένη ή μη εργασία".

Στην ίδια πρόταση, αναφέρεται, μάλιστα, πως τα δικαιολογητικά αυτά "αποτελούν αποδεικτικά ενεργού αναζήτησης εργασίας, όταν έχουν εκδοθεί σε χρόνο που ανατρέχει το μέγιστο στους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης της υπηρεσίας".

Βοηθείστε την "Ιδεοπηγή", διαδώστε τις αναρτήσεις...
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.