ΗΠΑ VS ΓΕΡΜΑΝΙΑ και στην μέση η Ελλάδα...


Προχθές είχα μια συνάντηση με ένα παλιό πολιτικό πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ, καλό γνώστη  των θεμάτων και συζητήσαμε για τα τρέχοντα ζητήματα. Σχετικά με τη θέση μας στο ευρώ μου είπε το εξής:

Υπάρχει υπόγειος οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, με απώτερο στόχο το
ποιο από τα δύο νομίσματα δολάριο ή ευρώ τελικά θα επικρατήσει ως παγκόσμιο σκληρό συναλλαγματικό απόθεμα. Οι μεν Γερμανοί θέλουν ένα ισχυρό γερμανικό ευρώ που αυτόματα θα δίνει παγκόσμια δύναμη στην ίδια τη Γερμανία, γι’ αυτό και επιδιώκουν τη σκληρή λιτότητα στην Ευρωζώνη, ώστε να ισχυροποιηθεί το ευρώ, οι δε Αμερικανοί θέλουν να συνεχίσουν εκείνοι να είναι παγκόσμια δύναμη με όπλο το δολάριο. Αυτή είναι η βασική αιτία που βλέπουμε έναν εξοντωτικό οικονομικό πόλεμο μεταξύ τους με πρόστιμα σε επιχειρήσεις κ.λ.π.

Με βάση την πιο πάνω πραγματικότητα (μου εξήγησε), οι μεν Γερμανοί θέλουν να θέσουν την τοξική Ελλάδα (που φοβίζει τις αγορές σχετικά με τη δυνατότητα της Ευρωζώνης να επιλύει εσωτερικά προβλήματα), εκτός Ευρωζώνης, οι δε Αμερικανοί θέλουν την πτωχευμένη τοξική Ελλάδα να παραμένει στην Ευρωζώνη, για να εκτίθεται το όλο οικοδόμημα του ευρώ και να αδυνατίζει, με τελικό στόχο την κυριαρχία του δολαρίου.

Έτσι μάλλον εξηγείται γιατί οι Έλληνες γκλομπαλιστές επιδιώκουν την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία του ελληνικού λαού.

Έτσι εξηγείται γιατί οι Γερμανοί μας δίνουν 50 δισεκατομμύρια (και ίσως ακόμα περισσότερα αν το επιδιώξουμε) , προκειμένου να βγούμε συναινετικά εκτός ευρώ.

Τώρα μπορούμε μάλλον να αντιληφθούμε γιατί το ΔΝΤ (βλ. ΗΠΑ) ζητά σκληρά μέτρα εξαθλίωσης και περαιτέρω πτώχευσης της Ελλάδας, προκειμένου να μένει εκείνο στο πρόγραμμα και η Ελλάδα στο ευρώ, ενώ το ίδιο παραδέχεται ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Και τώρα αντιλαμβανόμαστε γιατί και οι Γερμανοί δεν θέλουν να αποχωρήσει το ΔΝΤ, προφανώς για να μην μείνουν εκείνοι μόνοι με την καυτή πατάτα της ελληνικής κρίσης στα χέρια τους.

Αλήθεια, μετά από όλα αυτά εμείς τι πρέπει να κάνουμε για μας τους ίδιους επιτέλους;;;

Μήπως πρέπει να φύγουμε γρήγορα από το βάλτο πριν μας λιώσουν τα βουβάλια;;;